Κατ’ αρχάς πώς πέρασαν μέσα στο γήπεδο φωτοβολίδες. Και γιατί δεν τους συνέλαβαν αυτούς που τις έριξαν, να τους κουβαλήσουν στη σέντρα για τα περαιτέρω. Θα μου πεις ότι οι φωτοβολίδες δεν πέρασαν στο γήπεδο την ημέρα του ντέρμπι, αλλά την προηγούμενη. Και τι είναι αυτό; Αυτό βαρύνει περισσότερο τους ενόχους, αυτούς που έχουν την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Πριν από 30 χρόνια ένας νέος άνθρωπος σκοτώθηκε στο γήπεδο από φωτοβολίδα που του καρφώθηκε στον λαιμό και τον άφησε στον τόπο. Ο ατυχής Μπλιώνας. Στις κερκίδες του Αλκαζάρ, στο ματς Λάρισα- ΠΑΟΚ. Πόσα χρόνια ακόμα πρέπει να περάσουν για να ξεφύγουμε από τον τυφλό φανατισμό και τη βαρβαρότητα. Από την τρομοκρατία των τζιχαντιστών της εξέδρας.
Η ρητορική των πολιτικών ότι θα κάνουνε και θα ράνουνε και οι νόμοι τους, όλα αυτά είναι για πέταμα. Δεν μπορούν να σταματήσουν τους ψηφοφόρους τους, για να ξέρουμε τι λέμε. Τα είδαμε πάλι, χειρότερα από πέρυσι, από το παιχνίδι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Αυτήν τη φορά ούτε καν άρχισε. Και ευτυχώς που δεν άρχισε!
Θα εφαρμοστούν οι νόμοι; Ποιος ασχολείται με τους νόμους! Όταν τα πράγματα γίνουν άγρια, ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, τότε ένας είναι ο νόμος, όπως στη Γαλλία μετά το χτύπημα των τζιχαντιστών. Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτό πρέπει να γίνει μετά τη ματαίωση του ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός. Να μη ξαναγίνει τέτοιο ματς, με αυτούς τους αντιπάλους. Να μην ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο στη Λεωφόρο. Να διακοπεί το πρωτάθλημα. Κάτι να γίνει. Κάτι χοντρό, όχι κωλομπαρίστικο.
ΠΗΓΗ