ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΣΤΗΝΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ…

Το γύρο του κόσμου έκανε πρόσφατα η φωτογραφία του Έλληνα φωτορεπόρτερ που βάζοντας στην άκρη τη δημοσιογραφική ιδιότητα «κρέμασε» την κάμερα και άρπαξε ένα μικρό προσφυγόπουλο για να το οδηγήσει με ασφάλεια στη στεριά, προκαλώντας «τσουνάμι» θετικών σχολίων για τον αλτρουισμό και την ανθρωπιά του!

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ που εργάζεται για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) απαθανατίστηκε από συνάδελφό του, με την πράξη του να γίνεται σημείο αναφοράς και μήνυμα ελπίδας για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Λέσβο και τα νερά του Αιγαίου.

Φευ, το προσφυγικό «πουλάει», βορά στα δόντια αδηφάγων ΜΜΕ σε έναν ακήρυχτο πόλεμο και μεταξύ διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων κύρους αφού σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του paidis. com η εν λόγω φωτογραφία ήταν «στημένη» και τραβήχτηκε από συνάδελφο του φωτορεπόρτερ για λογαριασμό του ίδιου πρακτορείου!!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συνάδελφοι των δύο φωτορεπόρτερ στηλίτευσαν ήδη την κατάπτυστη συμπεριφορά, ενώ το θέμα ενδέχεται να πάρει και άλλες διαστάσεις αν αποφασίσουν επιτέλους οι… αρμόδιοι να ασχοληθούν προστατεύοντας κάποτε επί της ουσίας τη δύσμοιρη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η είδηση που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η σελίδα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και ευτυχώς για τη δουλειά αλλά και την ανθρωπιά μας συνάδελφοι έσπευσαν να σώσουν τα προσχήματα!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ