ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ”

H Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στα πλαίσια της υποψηφιότητας της Λάρισας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, διοργανώνει την έκθεση «Λάρισα από ψηλά -η πόλη μέσα από την ματιά των εικαστικών». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.30.

Στην ομαδική αυτή έκθεση συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός εικαστικών και αρχιτεκτόνων από όλη την Ελλάδα αλλά και της πόλης μας, στο σύνολο σαράντα οκτώ (48).  Μέσα από τα έργα των συμμετεχόντων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λάρισα μέσα από έναν περίπατο άλλοτε φαντασιακό κι άλλοτε ρεαλιστικό. Η επιμελήτρια κα Μάρω Καχριμανίδη, χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό της στον κατάλογο της έκθεσης: «Η Λάρισα από ψηλά έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Τα μπαλκόνια, οι σοφίτες, τα κεραμίδια, και πόσα άλλα στοιχεία αυτής της όμορφης πόλης, η οποία είναι μεγαλούπολη, μα και εύκολα προσβάσιμη σε όλα τα σημεία της. Ήσυχη, μα και συγχρόνως γεμάτη ζωή, με πλείστες επιλογές εξόρμησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Φιλική προς τα παιδιά όλων των ηλικιών. Μια πόλη η οποία παρά την έντονη ανάπτυξη την οποία σημείωσε τα τελευταία χρόνια, ακόμη διατηρεί αλάνες για βόλτα και παιχνίδι.»

Στην έκθεση παρουσιάζονται εγκαταστάσεις, χαρακτικά, μακέτες, φωτογραφίες, ήχοι. Φάσεις κι εκφάνσεις μιας πόλης με μακραίωνη ιστορία, η οποία μετρά χιλιάδες χρόνια πίσω. Μιας πόλης με πλούσια κληρονομιά, κι έντονη προσωπικότητα ή αλλιώς μια γνωριμία με το παλαιό και το νέο, μια πόλη  που παρά  την επιπεδότητά της, διαθέτει δυναμική, πολιτισμό, παράδοση, ήθη κι έθιμα. Πρόκειται για μια συνάντηση με τις όψεις της Λάρισας από ψηλά, μια γνωριμία με τις γνωστές ή άγνωστες γωνιές της μέσω της καλλιτεχνικής ματιάς.

Οι συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά είναι: Αθανασιάδου Εύα, Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, Ανδρονίκου Αθηνά, Αποστόλου Βούλα, Βακαλούλης Μιχαήλ, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Δοξαριώτης Γιώργος, Εξάρχου Δήμητρα, Ευθυμιάδου Αργυρή, Ζαβράκα Δώρα, Ζαπίτη Σοφία, Ζηνέλης Αριστείδης, Κακάβα Στέλλα, Καραγγέλη Ευαγγελία, Καραγιάννης Μελάς, Κρίκκη Έλενα, Κυριαζή Έλλη, Λούγγος Βασίλης, Μακρής Πάρης, Μαράβας Λάζαρος, Μάστορα Ευτυχία, Μαυροειδή Βάντα, Μόρας Αντώνιος, Μπαμπαλή Τζένη, Μπλιάτσου Γεωργία, Ντάκος Γιάννης, Παπαδημητρίου Μαρία, Παπαχατζή Πωλίνα, Πάσχου Ισιδώρα, Ποδιάς Νίκος, Σαμαρά Ήβη, Σάπκα Ειρήνη-Δάφνη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Σιλιντζή Ρούλα, Σπυρίδου Αναστασία, Στρατσιάνης Θεόδωρος, Τσετουλίδου Αναστασία, Summa Silvia, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Τσιόγκα Βιβή, Φακίρη Ελισσάβετ, Φακίρη Ιωάννα, Φούλιας Γιάννης, Φυτιλή Χριστίνα, Χατζηθεοδώρου Έλενα, Χριστάκης Γιάννης, Ψάρρα Άννυ.

Μετά τα εγκαίνια, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την επιμελήτρια και Ιστορικό Τέχνης κα Μάρω Κ. Καχριμανίδη.

Στη βραδιά των εγκαινίων η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, του Astor Piazzolla, του Carlos Gardel και άλλων, θα είναι το όχημα που θα μας οδηγήσει “ψηλά”, συνδράμοντας στο ταξίδι. Ο Νίκος Ευθυμιάδης στο βιολί και ο Βασίλης Γκέκας στο πιάνο θα “ντύσουν” την εκδήλωση με μουσική.

Διάρκεια έκθεσης: 26/11/2015 έως 17/01/2016.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00

Σάββατο, Κυριακή: 10:00-14:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...