ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ

Ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ενημερώνει  τους εκπαιδευτικούς κλ.ΠΕ03, των σχολείων της αρμοδιότητάς του στη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης,  ότι θα λειτουργήσει «Εργαστήρι Μαθηματικών».

Το Πρόγραμμα λειτουργίας του εργαστηρίου προτείνεται να είναι:

Αρχικά θα γίνει μια μικροδιδασκαλία (διάρκειας 20΄περίπου) από το σχολικό σύμβουλο.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι  σε μικρές ομάδες,  θα συζητήσουν και θα επιλέξουν μία θεματική ενότητα για την οποία  θα ετοιμάσουν το σχέδιο μαθήματος και μια μικροδιδασκαλία.

Στο τέλος, στην ολομέλεια των συμμετεχόντων, όποια ομάδα επιθυμεί, θα παρουσιάζει τη μικροδιδασκαλία. Μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια. Προτείνεται να υπάρχει η δυνατότητα, εάν κάποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί, να παρουσιάσει εργασία την οποία  έχει ετοιμάσει προγενέστερα και έχει εγκριθεί η παρουσίαση της.

Λόγω της μεγάλης ύλης των μαθηματικών, θα έχουν καθοριστεί από πριν  οι ενότητες για τις οποίες θα εργαστούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί. Αρχικά,προτείνεται να γίνουν έξι συναντήσεις, μία για κάθε τάξη (τρεις για το γυμνάσιο και τρεις για το Λύκειο).

Οι εκπαιδευτικοί προτείνεται   να φέρουν μαζί τους ό,τι θεωρούν απαραίτητο για την εργασία τους (φορητό υπολογιστή, σχολικό βιβλίο κ.τ.λ.)

Καλούνται οι συνάδελφοι να καταθέσουν τις προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του «Εργαστηρίου Μαθηματικών» στο σχολικό σύμβουλο κ. Κων/νο Μπουραζάναστοe-mail:kbour@sch.gr.

Το υλικό που θα παραχθεί, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Στους συμμετέχοντες θα δίνεται έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό επιμόρφωσης, όπως επίσης  και βεβαίωση συμμετοχής.

Θα παρέχεται καφές και αναψυκτικό.

Το «Εργαστήρι Μαθηματικών» θα λειτουργεί Τετάρτη από 11:30 έως 14:00, στο 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου.

Παρακαλούνται οι κ.κ Διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν ενυπόγραφα τις/τους εκπ/κούς του κλάδου ΠΕ03  και να διευκολύνουν την προσέλευσή τους. Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών δε θα βαρύνει το Δημόσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ