ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Συνέντευξη τύπου, με αφορμή τη δημιουργία σκακιστικής λέσχης, δόθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχιλλέας Χατζούλης, ο επικεφαλής και το μέλος της άτυπης επιτροπής της σκακιστικής λέσχης Βασίλης Σακελλαρίου και Στέλιος Καραφέριας.

Ο Βασίλης Σακελλαρίου αναφέρθηκε στην έναρξη μαθημάτων σκακιού που θα γίνονται σε παιδιά και ενήλικες, όχι μόνο από το Δήμο Κιλελέρ αλλά και από όμορες περιοχές, κάθε ημέρα από τις 18:30 έως τις 21:00 στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας. Τόνισε ότι το σκάκι χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς των πνευματικών παιχνιδιών, καλλιεργεί τη σκέψη, τη μνήμη, τη διορατικότητα, τη φαντασία και ενισχύει την αυτοπεποίθηση ιδιαίτερα των νέων παιδιών. Επισήμανε επίσης ότι θα δημιουργηθεί και αγωνιστικό τμήμα, το οποίο θα είναι μέλος της σκακιστικής ομοσπονδίας και θα συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Αχιλλέας Χατζούλης είπε ότι η αντιδημαρχία Πολιτισμού ικανοποίησε το αίτημα πολλών κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ για τη δημιουργία σκακιστικής λέσχης Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει ο επικεφαλής της άτυπης επιτροπής Βασίλη Σακελλαρίου, που διατέλεσε διευθυντής του δημοτικού σχολείου Νίκαιας και προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν μέλος σκακιστικών συλλόγων και γνωρίζει το χώρο του αγωνιστικού σκακιού. Εξήγγειλε τέλος ότι άμεσα θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος για να στεγάσει τη σκακιστική λέσχη.

Το μέλος της άτυπης επιτροπής Στέλιος Καραφέριας κάλεσε όλους τους φίλους του σκακιού και ιδιαίτερα να παιδιά να συμμετάσχουν στη σκακιστική λέσχη και να ενδυναμώσουν την προσπάθεια που γίνεται υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com