ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

Ικανοποίηση αλλά και σαφέστατες αιχμές κατά την παράδοση ψηφιακού ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου στο ΠΓΝΛ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα

από το διοικητή των νοσοκομείων Κ. Καραμπάτσα, παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του καθηγητή ακτινολογίας Γ. Φεζουλίδη και εκπροσώπων της εταιρείας Siemens.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις δομές υγείας» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του διοικητή των νοσοκομείων Κ. Καραμπάτσα, με τον διοικητή της ΥΠΕ Ν. Αντωνίου να περιγράφει «ένα δύσκολο καλοκαίρι» εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως «μέχρι 31/12/2015 θα αντιμετωπισθούν πολλά προβλήματα με την αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άφησε αιχμές κάνοντας λόγο για «αστοχίες στις διαδικασίες».

«Στόχος μας παραμένει να μη χαθεί ούτε ένα μηχάνημα, αντιστεκόμαστε δεν παραδινόμαστε και ο αγώνας για αναβάθμιση των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας θα συνεχισθεί και ας το καταλάβουν επιτέλους όσοι κινούνται σε άλλο μήκος κύματος», ήταν η γεμάτη «υποσχέσεις» τοποθέτηση Αγοραστού που περιγράφοντας τη θέση του δήλωσε πως «έχω διοριστεί ταξιθέτης στο χάος»!!!

Το νέο μηχάνημα ακτινοσκοπικών εξετάσεων παρέχει τη δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων συμπληρώνοντας έτσι μια μεγάλη γκάμα και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Αναλυτικότερα στη δήλωση του ο κ. Αγοραστός είπε τα εξής: «Αντιστεκόμαστε, δε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, δεν παραδινόμαστε. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις αστοχίες σε όλες τις διαδικασίες, εμείς ξεκινήσαμε από την 1η Ιουλίου του 2011 έναν αγώνα να αναβαθμίσουμε ιατροτεχνολογικά και κτηριακά τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και στο επόμενο ΕΣΠΑ, αλλά πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί αυτό το ΕΣΠΑ και είμαστε εδώ κάτω από αντίξοες συνθήκες με φοβούμενες και μη συνεργαζόμενες κάποιες εταιρείες, να υπογράψουμε άλλη μία σύμβαση ενός πάρα πολύ χρήσιμου μηχανήματος. Είναι προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, βοηθά στη διάγνωση και θεραπεία των συνανθρώπων μας και αναβαθμίζει το δημόσιο νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία. Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, να βρούμε έξυπνες λύσεις και να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια ώστε να μη χαθεί κανένα, μα κανένα μηχάνημα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, γιατί κάθε ένα που χάνεται είναι ένα χτύπημα στη δημόσια υγεία. Αυτό δεν το θέλουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα: εμείς δεν είμαστε κατά κανενός, είμαστε όμως υπέρ της δημόσιας υγείας, ειδικά σ’ αυτή την περίοδο. Αυτό να το καταλάβουν όλοι όσοι κινούνται σε άλλο  μήκος κύματος».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Κώστας Καραμπάτσας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε ότι μπορούμε αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου που είναι και οι τελευταίες ημέρες του προγράμματος το οποίο καθυστέρησε για πολλούς λόγους. Ωστόσο συνεχίζουμε τη μάχη και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ένα ακόμη πολύ χρήσιμο έργο ύψους περίπου 500.000 ευρώ, την εγκατάσταση του ψηφιακού τηλεχειριζόμενου, ακτινοδιαγνωστικού συγκροτήματος για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας που καταφέραμε και αυτό το έργο, τον κ. Αγοραστό που μας βοηθά πάρα πολύ, τη διαχειριστική αρχή, την 5η ΔΥΠΕ και τον κ. Αντωνίου. Η προσπάθεια και ο αγώνας θα είναι συνεχείς μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο διοικητής της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπήρξε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με την ανάγκη να λειτουργήσουμε διοικητικά σε ότι αφορά τα νοσοκομεία. Είμαστε σε πολύ καλό χρόνο πάνω στον οποίο θα εδραιωθεί όλη αυτή η προσπάθεια και νομίζω ότι στις 31/12 θα έχουμε το μαγνήτη του παλιού νοσοκομείου και πολλά άλλα πράγματα σε επίπεδο ΔΥΠΕ. Είμαστε ευτυχείς γιατί τελειώσαμε μία δύσκολη διαδικασία αλλά τα καταφέραμε».

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ Ι. ΦΕΖΟΥΛΙΔΗΣ

Ο καθηγητής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού κ. Ιωάννης Φεζουλίδης τόνισε:  «αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παλαίωση των μηχανημάτων. Αντικαθίσταται ένα βαρύ μηχάνημα το οποίο εξυπηρετεί τριτοβάθμια κατά κύριο λόγο, ιατρική περίθαλψη. Υλοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις που ουδείς άλλος κάνει στη Θεσσαλία. Είναι τελείως απαραίτητο μηχάνημα και θα συμπληρώσει την γκάμα των εξετάσεων που είχαν χαθεί γιατί είχαν παλιώσει τα προηγούμενα μηχανήματα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ