ΤΟ ΕΚΛ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συγκέντρωση εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, διοργανώνει αύριο στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας,η διοίκηση του ΕΚΛ με αίτημα να εξασφαλιστεί αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Στο κάλεσμά της η διοίκηση του ΕΚΛ αναφέρει:

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα. Ετοιμάζει τώρα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, με βάση το 3ο μνημόνιο, που από κοινού ψήφισε με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα.

Παράλληλα συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται δραματικά. Στα 2 νοσοκομεία της πόλης μας (ΓΝΛ, ΠΠΝΛ), όπως και σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα (μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, λείπουν ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα), οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται.

Η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, αλλά και απ’ τα πετσοκομένα χρήματα για το 2015 δόθηκαν περίπου τα 60%. Τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

Εδώ και τώρα Αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό Αγώνα εργάτες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

             Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμιστεί η σίτιση των ασθενών.

             Καμία δημόσια υγειονομική και προνοιακή μονάδα χωρίς φάρμακα, τρόφιμα, αναλώσιμα  υλικά, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου κ.ά.

             Να σταματήσει η παρακράτηση των συντάξεων των χρονίως πασχόντων και των ΑμΕΑ για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.

             Να αναλάβουν εξολοκλήρου τη συντήρηση και φροντίδα των χαμηλοσυνταξιούχων και μοναχικών ηλικιωμένων τα ιδρύματα και οι προνοιακές δομές.

             Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρη παροχή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

             Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, προληπτικής και επείγουσας ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.

             Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.

             Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν συμπλήρωσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας. Να συμπεριληφθούν και οι οικογένειές τους.

             Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

             Κοινωνικοποίηση των μονάδων υγείας του ιδιωτικού τομέα, που πληρούν τις προϋποθέσεις και την ένταξη όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα. Να ενταχθούν επίσης όλες οι υποδομές, μαζί με το προσωπικό των Δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων. Στο δημόσιο σύστημα μπορούν να απορροφηθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι επιστήμονες επαγγελμάτων υγείας που θέλουν.

             Να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (π.χ Φιλιππούπολη, Ν. Σμύρνη, Γιάννουλη, Αβέρωφ, ΒΙΠΕ, ΤΕΙ).

             Κάλυψη των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ, στο ΠΕΔΥ του Ν. Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

             Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝΛ και στο ΠΠΝΛ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Να δημιουργηθεί δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης-Αποθεραπείας στη Λάρισα.

             Να εξοπλιστούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με όλο τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, να παρέχουν τα αναγκαία φάρμακα δωρεάν. Να μην υπάρχουν συμβάσεις του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα.

             Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ