ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Εκ μέρους του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ καταθέτουμε τον μεγάλο προβληματισμό και την αγωνία των Αγροτών, των Κτηνοτρόφων και των Νέων Αγροτών καθώς και των Νέων Δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2015 με 2020. Ανακοινώνονται πληρωμές αρχές Δεκεμβρίου

χωρίς ο δικαιούχος να γνωρίζει ποιο είναι το οικονομικό μέγεθος το οποίο πλέον δικαιούται, από το 2015 έως το 2020, που ορίζει η νέα  κουτσουρεμένη ΚΑΠ.

Η υποχρέωση, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι να εκδώσει προσωπική επιστολή προς κάθε δικαιούχο με υπογραφή του Υπουργού για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του δικαιώματος του καθένα από εμάς , δηλαδή το οικονομικό μέγεθος. Εάν οι δικαιούχοι συμφωνούν καλώς, εάν όμως υπάρχει διαφωνία πρέπει να γίνουν ενστάσεις. Άρα επιβάλλεται να τρέξει η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των προσωρινών δικαιωμάτων.

Είναι πολύ πιθανό η δημοσιοποίηση των στοιχείων να προκαλέσει πραγματικό σοκ στους αγρότες που άλλα περιμένουν και άλλα θα δουν τα μάτια τους, με βάση τους κανόνες της νέας ΚΑΠ και την επεξεργασία των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δυστυχώς είμαστε στο σκοτάδι με ευθύνη του Υπουργείου.

Δεύτερο μεγάλο θέμα  είναι η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τον ΟΓΑ που λήγει στις 30/11/2015. Ζητήθηκε από πολλούς παραγωγούς να δοθεί παράταση για την εξόφληση γιατί υπάρχει αδυναμία καταβολής από τους ασφαλισμένους για το ποσό του δευτέρου εξαμήνου που εκδόθηκε μαζί με τη δόση της ρύθμισης που έγινε το προηγούμενο διάστημα.

Ζητάμε ο  χρόνος να είναι αρκετός και να υπάρξει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ για να είναι έγκυρη η απόφαση της παράτασης.

Ο λόγος που υπάρχει αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων είναι γιατί στους ασφαλιζόμενους δεν έχουν καταβληθεί οικονομικά μεγέθη που χρωστά η Πολιτεία.

Όπως:

  1. Η Ενιαία Ενίσχυση του 2015 ( τσεκ )
  2. Η επιστροφή του Φόρου Πετρελαίου για τα έτη 2013, 2014, 2015.
  3. Η αποπληρωμή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ( νιτρορύπανση, βιολογική κτηνοτροφία, βιολογική γεωργία ) για τα έτη 2013 και 2014.
  4. Η Εξισωτική των κτηνοτρόφων για τα έτη 2013 και 2014.
  5. Η αποπληρωμή προγραμμάτων των Νέων Αγροτών και των σχεδίων βελτίωσης.

Όλα τα παραπάνω προβληματίζουν τους παραγωγούς και τα μέλη του Συνεταιρισμού γι΄αυτό καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΟΓΑ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην προκύψουν περαιτέρω προβλήματα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ