ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΑΙΩΝ

Το θέμα με τα προβλήματα των δικαιούχων του προγράμματος «Πρώτη Δάσωση Γαιών», επαναφέρει στη βουλή, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αυτή τη φορά, συνυπογράφοντας με άλλους συναδέλφους του και με επικεφαλής τον βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τροπολογία, με την οποία ζητούν

από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, να εντάξει στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για τις «Βοσκήσιμες Γαίες» και την προτεινόμενη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσει τους δικαιούχους, από την υποχρέωση επιστροφής των κατά περίπτωση ενισχύσεων που είχαν λάβει, από την αρχική εγκατάσταση, μέχρι την απένταξή τους, ανεξαρτήτως αν έχουν βεβαιωθεί από τις κατά τόπους ΔΟΥ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαρισαίος πολιτικός “τρέχει” το θέμα της δάσωσης των γαιών, από τον περασμένο Νοέμβριο, έχοντας μάλιστα επισκεφτεί, μαζί και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δάσωσης Γαιών, κ. Πολύβιο Μπλέτσα, το Υπουργείο Οικονομικών, παραθέτοντας τα προβλήματα που υπήρχαν με την καταβολή των ενισχύσεων, λόγω της εκκρεμούς υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα μείωνε την πυκνότητα φύτευσης από 160 – 250 στα 70 δέντρα, ανά στρέμμα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κέλλας τόνισε: Γραφειοκρατικές διαδικασίες, λάθη και παραλείψεις, οδήγησαν σε καθεστώς ομηρίας εκατοντάδες δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος, με πολλούς από αυτούς να έχουν κληθεί να επιστρέψουν χρήματα που είχαν λάβει για την αρχική εγκατάσταση, ασχέτως αν σε όλο το χρονικό διάστημα του προγράμματος, προέκυψαν φυσικές καταστροφές, εδαφικές ανωμαλίες ή επιζήμια γεγονότα που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν. Εύχομαι η Κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία, ώστε να λυθεί οριστικά και δίκαια, ένα χρόνιο πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ