ΑΚΡΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αρχίζει τη Δευτέρα στο Παρίσι, η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογραμμίσει ότι έχει κρίσιμη σημασία η επίτευξη μίας φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα.

Συντριπτική είναι την ίδια ώρα η στήριξη των Ελλήνων στην ανάγκη συλλογικής δράσης για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Σχεδόν 9 στους 10 στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα «πολύ σοβαρό» πρόβλημα. Περίπου 6 στους 10 λένε ότι υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι οι εθνικές κυβερνήσεις.

Μόνο 4 στους 10 λένε ότι έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια για την καταπολέμηση τη κλιματικής αλλαγής τους τελευταίους 6 μήνες.

Ωστόσο, όταν τους παρουσιάζεται κατάλογος με πρακτικά μέτρα, όπως προσπάθεια μείωσης των σκουπιδιών και τακτικού διαχωρισμού τους για ανακύκλωση, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 89%.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία,96% συμφωνεί ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα είναι αποδοτική μόνο αν όλες οι χώρες του κόσμου ενεργήσουν συλλογικά.

ipop.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ