ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιασμένος από την απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου αλλά και τα μοναδικά εκθέματα που εκτείνονται σε 1.500 τ.μ ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς εγκαινίασε το Σάββατο σε μια λαμπρή τελετή το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Οι Λαρισαίοι πατάνε σε μια γη που έχει όλες τις στρώσεις των προγόνων τους και των προηγούμενων πολιτισμών κάτι που δίνει αυτοπεποίθηση και ταυτότητα στην πόλη, ενώ χωρίς να θεωρηθεί ως πρόκριμα για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θέλω να υπογραμμίσω πως τα επιχειρήματά της είναι ισχυρά», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Μπαλτά, ο οποίος μίλησε για μια «πολιτιστική αναγέννηση της χώρας μέσα στην κρίση και παρά τον πενιχρό προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού».

Νωρίτερα σε σύντομη ομιλία της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια έκανε μια ιστορική αναδρομή στις πρώτες ακόμη ενέργειες για τη δημιουργία του Μουσείου και περιέγραψε ένα χώρο «με προσβασιμότητα σε όλους, με εκθέματα διαχρονικού χαρακτήρα που ωστόσο δένουν διαφορετικές εποχές και μηνύματα που εξάγονται μέσα από τα ευρήματα με λιτά και συνοπτικά κείμενα που δεν περιορίζουν τον επισκέπτη».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, που μίλησε για ένα «έτοιμο από το 2006 έργο που λειτουργεί το 2016» καλώντας παράλληλα τον υπουργό Πολιτισμού «… να πάμε γρηγορότερα» και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης που αναφέρθηκε σε ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη και τη χώρα τονίζοντας για μία ακόμη φορά πως «η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κινητοποίησε ολόκληρη την τοπική κοινωνία».

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας αναμένεται να προβάλλει την πόλη αλλά και τη Θεσσαλία αφού διαθέτει όλα τα στοιχεία του παρελθόντος αλλά και τα εχέγγυα για να γίνει πόλος έλξης , ήταν η αίσθηση πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων της Τ.Α, φορέων και εκατοντάδων Λαρισαίων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα τελετών του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μοναδικά του εκθέματα, ενώ νωρίτερα χειροκρότησαν και την εμφάνιση του φωνητικού συνόλου inDonnation του ΔΩΛ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη που «έντυσε» μουσικά τα εγκαίνια του Μουσείου.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μετά τα εγκαίνια του Διαχρονικού Μουσείου, στα οποία και παραβρέθηκε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 28η Νοεμβρίου 2015 έχει χαραχθεί ήδη ως ημερομηνία – σταθμός στην ιστορία της Λάρισας, μετά τα εγκαίνια του Διαχρονικού της Μουσείου. Ένα έργο κόσμημα για την πόλη μας, ένα έργο κόσμημα για ολόκληρη τη χώρα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να παραδοθεί το λαμπρό αυτό πολιτιστικό στολίδι, το οποίο θα συμβάλει στην προώθηση του πολιτισμού και θα φέρει πιο κοντά τους πολίτες με την ιστορία της περιοχής.

Είναι χρέος όλων, με αιχμή του δόρατος το Διαχρονικό Μουσείο, αλλά και τις άλλες σημαντικές κυψέλες πολιτισμού που διαθέτει η Λάρισα, να βάλουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό στην καθημερινότητα μας, δημιουργώντας ισχυρά αντισώματα απέναντι στην μετριοκρατία, την αισθητική κατάπτωση και την επικράτηση του ευτελούς».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ