ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ

 

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σύλλογο εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη. Στις εκλογές ψήφισαν 104 μέλη του συλλόγου και βρέθηκαν 95 έγκυρα και 9 άκυρα ψηφοδέλτια.

Στην καταμέτρηση διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • 1η Δύναμη αναδεικνύεται ο συνδυασμός ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. ο οποίος έλαβε 46 ψήφους και ποσοστό 48,4% του εκλογικού σώματος. Λαμβάνει τρεις (3) έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δύο (2) έδρες στην Εξελικτική Επιτροπή.
  • 2η Δύναμη αναδεικνύεται ο συνδυασμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.Φ.) ο οποίος έλαβε 43 ψήφους και ποσοστό 45,3% του εκλογικού σώματος. Λαμβάνει τρεις (3) έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καμία στην Εξελικτική Επιτροπή, λόγο έλλειψης υποψηφίων.
  • 3η Δύναμη αναδεικνύεται ο συνδυασμός ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΩΝ ο οποίος έλαβε 6 ψήφους και ποσοστό 6,3% του εκλογικού σώματος. Λαμβάνει μία (1) έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καμία στην Εξελικτική Επιτροπή, λόγο έλλειψης υποψηφίων.

Τα αποτελέσματα της διαλογής, επικυρώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή και από τους εκπροσώπους των συνδυασμών.

Με απόφαση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στο χώρο των εκλογών στήθηκε 2η κάλπη, όπου προαιρετικά καλούνταν οι φοιτητές, να ψηφίσουν για εκπρόσωπο των εστιακών φοιτητών στην εφορία των εστιών με πρωτοβουλία του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι και υποψήφιοι των συνδυασμών Δ.Α.Κ.Ε.Φ. και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, δήλωσαν οι μεν πρώτοι ότι δεν αναγνωρίζουν την κάλπη για εκλογή εκπροσώπου και οι δεύτεροι ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία. Μετά από αυτό αποχώρησαν από την αίθουσα οι εν λόγω συνδυασμοί.

Κατά το άνοιγμα της 2ης κάλπης που αφορούσε την εκλογή εκπροσώπου για την εφορία εστιών, η εφορευτική επιτροπή διαπίστωσε 91 φακέλους. Κατά τη διαλογή εντοπίστηκαν 22 ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια και 69 έγκυρα.

Από τους υποψηφίους του ενιαίου ψηφοδελτίου έλαβαν:

  • ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ: 44 ΨΉΦΟΥΣ
  • ΜΙΤΑΚΙΔΗ ΝΙΚΗ: 15 ΨΗΦΟΥΣ
  • ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ: 14 ΨΗΦΟΥΣ

Από τις εκλογές του Συλλόγου «Φοιτητριών/των Εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας», κατά τις οποίες ψήφισαν για εκπρόσωπο των εστιών 91 εστιακοί, εκπρόσωπος των φοιτητών στην εφορία των εστιών εκλέγεται ο ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ. Η Εφορευτική Επιτροπή  με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, προτείνει στην Εφορία των Εστιών τον Καμακάρη Μάριο ως εκπρόσωπο στην εφορία των εστιών, ο οποίος εκλέχτηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ