ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ» (ΦΩΤΟ)

«Διαμορφώνουμε το χάρτη του μέλλοντος της πόλης με τη Δημοτική Πινακοθήκη να συμμετέχει πολύ δυνατά στην υπόθεση αυτή, ενώ με τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μετατρέπουμε την εσωστρέφεια σε εξωστρέφεια και τη Λάρισα σε μια πόλη με ευρωπαϊκές αναφορές».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της χθεσινής τελετής των εγκαινίων της έκθεσης «Λάρισα από ψηλά- Η πόλη μέσα από τα μάτια των εικαστικών» ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος περιέγραψε μία πόλη «στην οποία διαμορφώθηκε μια ανοιχτή κοινωνία και από αυτό της το στοιχείο προσδιορίστηκε και η πορεία της στους αιώνες».

Η έκθεση που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Λάρισας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 48 εικαστικών και αρχιτεκτόνων από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ οι επισκέπτες με τη βοήθεια της επιμελήτριας και ιστορικού Τέχνης Μάρως Καχριμανίδη είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση γνωρίζοντας τη Λάρισα μέσα από τη ματιά των δημιουργών.

«Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και άλλες φορές φανταστικό περίπατο στην πόλη» περιέγραψε χαρακτικά, μακέτες, φωτογραφίες αλλά και εγκαταστάσεις-εκθέματα η κ. Καχριμανίδη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου, ενώ την τελετή των εγκαινίων «έντυσαν» μουσικά με επιλογές Χατζιδάκι, Piazzolla κλπ, ο Νίκος Ευθυμιάδης (βιολί) και ο Βασίλης Γκέκας (πιάνο).

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ