ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ

Στον εισαγγελέα θα απευθυνθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά το τραγικό περιστατικό με το θάνατο της 15χρονης μαθήτριας στο παλιό εργοστάσιο “Αλλατίνη”.”

Είναι παιδιά που μπαίνουν μέσα στο κτίριο και φοβάμαι μήπως έχουμε και άλλα τέτοια περιστατικά, και πώς θα προστατευτούν οι πολίτες. Ποιος ξέρει και πόσα άλλα έχουν γίνει και δεν τα έχουμε πάρει χαμπάρι;”, αναρωτήθηκε ο Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για διάτρητους φράχτες στο παλιό εργοστάσιο, τονίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να επέμβει ο δήμος χωρίς εισαγγελική παρέμβαση. Να επικοινωνήσει άμεσα ο δήμαρχος με τον εισαγγελέα, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να μην υπάρξουν άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά, ζήτησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 15χρονη κοπέλα έπεσε το περασμένο Σάββατο από ύψος τριών μέτρων, στο εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του εργοστασίου Αλλατίνι στη Θεσσαλονίκη και άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα σε νοσοκομείο. Τη νεαρή παρέλαβαν από το σημείο δυνάμεις του ΕΚΑΒ, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 16.00 το απόγευμα, οπότε και η κοπέλα βρέθηκε στον χώρο του πρώην εργοστασίου για να παίξει, μαζί με την παρέα της. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, η 15χρονη βρέθηκε στο κενό, χωρίς ο πατέρας της να μπορεί να κάνει το παραμικρό. Σε κατάσταση σοκ ο τραγικός πατέρας ειδοποίησε ασθενοφόρο και οι γιατροί προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της, χωρίς αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό συνέβη στις 8 Ιουνίου όταν ένα 13χρονο αγόρι έπεσε επίσης από ύψος, στο εσωτερικό του Αλλατίνι, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά. Το αγοράκι έπαιζε με τους φίλους του και σε μια προσπάθειά του να πηδήξει, έπεσε από τον 3ο στον 2ο όροφο. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί τότε στο επόμενο βίντεο…

thestival.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com