Δ. ΒΙΤΣΑΣ: ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το αξιόμαχο του στρατεύματος και η άριστη κατάσταση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, η εξαιρετική συνεργασία του ΥΠΕΘΑ με το Δήμο Λαρισαίων, αλλά και το προσφυγικό και η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις απασχόλησαν τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα

με τους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Λάρισα που ολοκληρώθηκε την Τρίτη με σειρά επαφών και συναντήσεων καθώς και με επισκέψεις στο ΑΤΑ και την 110 ΠΜ.

«Η διάθεση και το φρόνημα του στρατεύματος είναι υψηλό, ενώ οι δομές των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τις περικοπές και τα προβλήματα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση με το πάρτι των εξοπλισμών να έχει τελειώσει», τόνισε ο κ. Βίτσας που στάθηκε ιδιαίτερα και στην εξαιρετική συνεργασία του ΥΠΕΘΑ με το Δήμο Λαρισαίων περιγράφοντας «ένα ώριμο master plan-πρότυπο για όλους τους δήμους της χώρας που θα αξιοποιήσει την ανενεργή  περιουσία του υπουργείου ώστε να προσφέρει στην κοινωνία»

Κάνοντας λόγο για μια σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο κ. Βίτσας περιέγραψε σχέδιο 3 βημάτων με την ψήφιση του προϋπολογισμού για τον εμπροσθοβαρή τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας του Ιουνίου χωρίς πρόσθετα βάρη, τη διαπραγμάτευση του χρέους και τη σταθεροποίηση της οικονομίας με παράλληλη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποκλείεται η οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας, ενώ χαρακτηρίζοντας «παραφιλολογία» τα όσα ακούγονται περί μεταφοράς προσφύγων στη Θεσσαλία διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επικρατήσει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας», υποστήριξε ο κ. Βίτσας επαναλαμβάνοντας πως στο θέμα των Τουρκικών παραβιάσεων «η συμπεριφορά μας είναι επαρκής και επιτυχής και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν σε συζήτηση».

«Υπάρχουν κυβερνήσεις που πάνε να χωρίσουν την Ευρώπη σε μικρά φρούρια, ενώ εκείνο που προέχει είναι να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με τον ISIS και την τρομοκρατία, χωρίς να δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στις κοινωνίες», κατέληξε ο κ. Βίτσας που δεν δίστασε αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση να «φωτογραφίσει» πολιτικές δυνάμεις «που είναι κατώτερες των περιστάσεων και αρνούνται το διάλογο».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΤΑ ΚΑΙ 110 ΠΜ

bits1 bitsΣτο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Βίτσας συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρ. Βαΐτση, το γ.γ ΥΠΕΘΑ Γ. Ταφύλλη και παρουσία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλου επισκέφθηκε το ΑΤΑ και την 110 ΠΜ.

Τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας υποδέχτηκε ο Α/ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι)  Χρ. Χριστοδούλου προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου, με τον κ. Βίτσα να έχει επαφές στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου και την 337 Μοίρα της 110 ΠΜ, χωρίς να χάνει την ευκαιρία για μια φωτογραφία στο πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ