ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Έκρηξη σε αερογέφυρα κοντά στο σταθμό του Μετρό Μπαϊράμπασα, στην Κωνσταντινούπολη, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι υπάρχει και ένας νεκρός. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον έξι, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση.

Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή, με τα social media να παίρνουν φωτιά από τις αναρτήσεις. (Twitter: #Bayrampaşa‬)

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στη Hürriyet ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κοντά στον σταθμό εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές, στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν όχημα της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο σταθμό του μετρό προκλήθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο ίδιος έκανε λόγο για τουλάχιστον 5 τραυματίες.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Χοκ, τόνισε ότι δεν είναι γνωστό ακόμα πως προκλήθηκε η έκρηξη. “Θεωρούμε όλες τις πιθανότητες ανοιχτές”, πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε ανισόπεδη διάβαση κοντά στον σταθμό του μετρό, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της η Daily Sabah, αναφέρει ότι η έκρηξη ενδέχεται να προκλήθηκε από μετασχηματιστή.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από λεωφορείο στο οποίο είχαν σπάσει τα τζάμια στα παράθυρά του.

Επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικές αρχές, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής. Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του σταθμού, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των συρμών, καθώς και του τραμ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει ότι πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης είναι ακόμη άγνωστη και διεξάγει έρευνα.

nooz.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ