Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ…

Πριν από έναν περίπου μήνα ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Τσιόπας, κάνοντας επιλογή των μέσων στα οποία θα έκανε τις “βαρύγδουπες” ανακοινώσεις του, για να εκδικηθεί όσους ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή, ανακοίνωνε ότι «έπιασε δουλειά το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Τυρνάβου».

Μάλιστα σε αυτή του την επικοινωνιακή φούσκα, δυστυχώς είχε ως συνένοχους και εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Φαίνεται ότι αυτή είναι η νέα τακτική των ΣΥΡΙΖΑιων που θέλουν να εμφανίσουν το τίποτα ως κάτι.

Δυστυχώς όμως για τον εμπνευστή του δημοσιεύματος και ινστρούχτορα της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η παροιμία «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» είναι σοφή και βρίσκει εύκολα εφαρμογή και στις μέρες μας.

Τρανή απόδειξη η σημερινή ανακοίνωση των στελεχών του ΚΔΒΜ Τυρνάβου στη σελίδα που διατηρούν στο fb, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λένε ότι ΚΔΒΜ γιοκ.

Ας την διαβάσουμε λοιπόν και ας ζητήσουμε όλοι μαζί από τον κ. Τσιόπα να πάψει να μας δουλεύει:

“Αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι σε όλους εκείνους που, από την πρώτη στιγμή, στήριξαν το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Τυρνάβου να δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις.

Το Έργο “Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας” ΑΠ 7, όπου είναι ενταγμένο το Κ.Δ.Β.Μ. Τυρνάβου, έληγε την 30η Ιουνίου 2015. Ωστόσο, αποφασίστηκε να δοθεί οχτάμηνη παράταση, μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2016. Με βάση τις οδηγίες που λάβαμε από τον αρμόδιο για την υλοποίηση του Έργου φορέα (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), προχωρήσαμε σε συλλογή αιτήσεων για τα προγράμματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Εκ των υστέρων και ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είχε ολοκληρωθεί, πληροφορηθήκαμε πως κανένα Τμήμα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει αν δεν εγκρίνονταν και επισήμως η παράταση του Έργου (ΕΣΠΑ 2007-2013) που συνέβη μόλις στις 20 Νοεμβρίου (Απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” με αριθ. πρωτ. 20400/20.11.2015).

Διαμορφώνοντας, λοιπόν, τα Τμήματα, σύμφωνα με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αρνήσεις πληθώρας εκπαιδευτών να αναλάβουν τη διδασκαλία των προσφερόμενων προγραμμάτων, καθώς από φέτος με απόφαση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (την οποία επισήμως πληροφορηθήκαμε στις 24-11), για να εργαστεί εκπαιδευτής σε Κ.Δ.Β.Μ. οφείλει να έχει πλήρη ασφάλιση στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, ειδάλλως πρέπει να ασφαλιστεί στον Ο.Α.Ε.Ε., κάνοντας έναρξη επιτηδεύματος, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις του προς το ασφαλιστικό Ταμείο, στο οποίο καλείται να πληρώσει περίπου 450 Ευρώ/δίμηνο και προς την Εφορία.

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε πρόσφατα, όλα τα Τμήματα επιβάλλεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, γεγονός το οποίο εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων καθιστά αδύνατη την υλοποίηση προγραμμάτων διάρκειας 50 ωρών.

Κατόπιν τούτων, εργαζόμαστε, ώστε άμεσα να γίνει έναρξη των Τμημάτων που, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, μπορούν να λειτουργήσουν στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Τυρνάβου.

Οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν τις προσεχείς ημέρες για την ένταξή του σε αυτά.

Ευχαριστούμε, τα στελέχη του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Τυρνάβου”.

Σ.Σ.: Επειδή μάθαμε ότι ο δήμος απέκτησε και τελάλη, αλά αείμνηστου Βαγγέλη Κυρούλη, ελπίζουμε ότι σύντομα θα ακούσουμε ανακοίνωση με συγνώμη για το δούλεμα, από τα μεγάφωνα του δήμου. Είμαστε όλοι αφτιά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ