ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ

Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή τη δίκη συνδικαλιστών για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση μπροστά στην είσοδο του Πράκτικερ το Νοέμβριο του 2013 εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τα εργατοδικεία καλά κρατούν και με την δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση. Την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, δικάζονται από την εργοδοσία της ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ Τάσος Τσιαπλές, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ Θανάσης Βάιος και 4 συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων στην ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, γιατί συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα, στις 3 Νοέμβρη 2013, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει να σταματήσουν οι δίκες και κάθε άλλου είδους διώξεις  συνδικαλιστών και εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση, που στοχεύει στην υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πάψει να μάχεται για την υπεράσπιση των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων, που απέμειναν από την ολομέτωπη επίθεση μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και Ε.Ε, απέναντι σε όποια δίωξη ή προσπάθεια τρομοκράτησης. Θα δυναμώσει την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε τη ζωή μας, να σταματήσουμε αυτή την βαρβαρότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές μας.

Η αργία της Κυριακής για τους εργαζόμενους κατακτήθηκε με πολύχρονους σκληρούς αγώνες και με τέτοιους μόνο μπορεί να σωθεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους να δώσουν μαζικά το παρών στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ – ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ στην Κ. Πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ