Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

 

“Επιζητούμε την ειλικρινή συνεργασία κι εδώ είναι η ιστορική, ανατρεπτική στιγμή να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να επαναφέρουμε στη φυσιολογική σειρά την τοπική αυτοδιοίκηση”. Τα παραπάνω επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση

της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

“Ποιά λοιπόν είναι η αυτοτέλεια όταν μας δίνετε λιγότερα και κάνουμε περισσότερα; Όταν μειώνονται οι εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης και δεν αναπληρώνονται από νέους, αλλά αναλαμβάνουμε διαρκώς περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με το παρελθόν;

Είμαστε οικονομικά, ποιοτικά, θεσμικά και αποτελεσματικά η πιο υγιής δομή στη χώρα κι αυτό το έχουμε αποδείξει. Πώς; Παράγοντας μεγαλύτερο έργο παρά τη μείωση των εσόδων μας κατά 60%. ” είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος των Περιφερειαρχών, θέτοντας ως προτεραιότητα την ακηδεμόνευτη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Για το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για εύλογες υποψίες προσπάθειας χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης μέσω των οικονομικών της, ενώ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο που επιτελούν οι Περιφέρειες το οποίο συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο “έργα, δράσεις, ενισχύσεις και αποτέλεσμα”, ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται άμεσα αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας με μείωση των συντελεστών φορολόγησης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των παραγωγικών συντελεστών όπως το ενεργειακό κόστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ