ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ 14 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Ενας ή περισσότεροι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας εναντίον πολιτών. 14 νεκροί και 14 τραυματίες κατά την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 14 νεκροί και 14 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ένοπλοι ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής και έφεραν μακρύκαννες καραμπίνες. Το κίνητρό τους παραμένει άγνωστο αλλά οι αξιωματικοί σχολίασαν ότι επρόκειτο για καλά οργανωμένη ενέργεια.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην συνέντευξη τύπου, δεν μπόρεσε να απαντήσει με βεβαιότητα εάν η επίθεση σχετίζεται με την διεθνή τρομοκρατία ή όχι, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μάρτυρες είχαν πει ότι τρεις άνδρες με μακρύκανα όπλα – ενδεχομένως Καλάσνικοφ –  επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Yukon SUV και έφυγαν μακριά από τον τόπο της επίθεσης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι τουλάχιστον ένας ένοπλος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρη μάσκα.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ούτε την πληροφορία ότι οι αστυνομικοίανακάλυψαν στο κτίριο και έναν μηχανισμό τον οποίο επρόκειτο να εξουδετερώσουν. Στην περιοχή πάντως βρέθηκαν τουλάχιστον τρία συνεργία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αμερικανικές αρχές, οι δράστες που έπεσαν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ