ΣΕΞ 3 ME 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τις πέτρες στα νεφρά, τότε ξέρετε οτι αποβάλλονται από το ουροποιητικό σύστημα μέσω της ούρησης, μία απίστευτα οδυνηρή εμπειρία που ο καθένας θα ήθελε να αποφύγει.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στην Clinic of Ankara Training and Research Hospital, στην Άγκυρα, υποστηρίζει οτι όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα αποβάλλουν αβίαστα τις πέτρες από τα νεφρά.

Ερευνητές από το Τμήμα Ουρολογίας του νοσοκομείου χώρισαν 75 συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες: μία κλήθηκε να έχει σεξ τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, στη δεύτερη χορηγήθηκε ταμσουλοσίνη, και η τρίτη έλαβε την καθιερωμένη ιατρική θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Η Ταμσουλοσίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση της ούρησης σε άνδρες με διευρυμένο προστάτη.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 26 από τους 31 συμμετέχοντες από την ομάδα του σεξ απέβαλαν τις πέτρες στα νεφρά τους. Από την άλλη πλευρά, μόνο 10 από τους 21 συμμετέχοντες στην ομάδα ταμσουλοσίνης και 8 από τα 23 συμμετέχοντες στην τυπική ομάδα απέβαλαν επιτυχώς τις πέτρες τους. Το μέσο μέγεθος των πετρών που αποβλήθηκαν ήταν 4,7 χιλιοστά.

Βέβαια αν οι πέτρες είναι πραγματικά μεγάλες, τότε μόνο η ταμσουλοσίνη αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία.

Medical daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ