ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται σε έντονες  κινητοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό, με διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια αγροτικά μηχανήματα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας.

αγρ2Πετύχαμε να διοργανώσουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 18 Νοέμβρη, όπου αναδείξαμε το καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους αγρότες, με τους αβάσταχτους και άδικους φόρους, τις παρακρατήσεις και την αύξηση του κόστους παραγωγής που μας καθιστά μη ανταγωνιστικούς και μη βιώσιμους.

Εδώ και πολύ καιρό ζούμε το θέατρο που παραλόγου: αδιέξοδο στο θέμα της ρευστότητας , καθυστέρηση των  πληρωμών από την πολιτεία, καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 η οποία θα είναι κουτσουρεμένη κατά 45%, μεγάλες ποινές και οικονομικές αποκλίσεις στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης κατά 40% χωρίς την ευθύνη των δικαιούχων . Αυτό  όμως  που θα είναι η ταφόπλακα του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού του νομού μας και κατ’ επέκταση της χώρας είναι τα μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει:

  1. Αύξηση κόστους παραγωγής
  2. Φορολογικό πρόγραμμα
  3. Ασφαλιστικές εισφορές

Στους υπολογισμούς μας,  το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από  αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου στα 2 δισ. ευρω.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή. Γι’αυτό ο αγροκτηνοτροφικός πληθυσμός της Θεσσαλίας, όπως  η επαρχία Φαρσάλων, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας και κατ’ επέκταση της χώρας βρίσκονται πλέον  σε κινητοποιήσεις.

Όλους αυτούς τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις εξελίξεις συζήτησαν σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Κιλελέρ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου οι αγρότες της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ. Αυτό που κατέθεσαν οι νεώτεροι αγρότες σαν έναν έντονο προβληματισμό, είναι ότι δεν πρέπει κανένας να μείνει αμέτοχος, είτε νέος είτε παλιός αγρότης, στον αγώνα απέναντι στην λαίλαπα που περιμένει τον αγροτικό κόσμο, αλλά η κινητοποίηση να πάρει την μορφή του αγώνα του δρόμου με αγροτικά μηχανήματα. Δεν έχουμε πλέον ούτε το δικαίωμα αλλά ούτε και την πολυτέλεια να αδιαφορήσουμε.

Τα επόμενα βήματα της επιτροπής αγώνα αγροτών νομού Λάρισας, που διευρύνθηκε σε αριθμό με εκπροσώπους απ’ όλα τα χωριά του κάμπου, είναι:

  • Επισκέψεις, συναντήσεις στη Φαλάνη, Αμπελώνα, Πλατανούλια, Τερψιθέα, Κοιλάδα, Άγιοι Ανάργυροι, Ζάππειο, Νίκαια,Μακρυχώρι και Αγιά.
  • Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 , στον Πλατύκαμπο Γενικό προσκλητήριο σε αγρότες, κτηνοτρόφους και νέους αγρότες του νομού Λάρισας, για να αποφασιστεί το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com