ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε συγκέντρωση και πορεία καλεί σήμερα η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα της αντιρατσιστικής αναφέρονται τα εξής:

«Δεν κάνουμε επετείους για τους νεκρούς μας, βρίσκουμε τον εαυτό μας μέσα τους. Εξαιτίας τους είμαστε εδώ, ζωντανοί και ανυπότακτοι, όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Είμαστε πάλι και πάντα εδώ, άλλοτε με δυνατή κραυγή και άλλοτε με εκκωφαντική σιωπή.

Χρόνο με τον χρόνο η καπιταλιστική κρίση σαν μεγεθυντικός φακός, αποκαλύπτει τον «βασιλιά γυμνό», με την λιπαρή, με οσμή σαπίλας, παραγεμισμένη κοιλιά του να ζητάει και άλλο φαί.

Πίσω του οι πιστοί αυλικοί του, παλιοί και νέοι, να μας ζητούν συνεχώς την «θυσία» μας για την σωτηρία του.

Όμως δεν γελιόμαστε, ξέρουμε καλά ότι το «καράβι» που μας λένε να σώσουμε είναι η γαλέρα της υπερεκμετάλλευσης ανθρώπου και φύσης, που για να σωθεί θέλει εμάς κωπηλάτες στα αμπάρια και όσους δεν αντέξουμε πεταμένους στη θάλασσα.

Είμαστε οι εκατοντάδες χιλιάδες των άνεργων, οι μυριάδες σκλάβοι του ιδιωτικού τομέα που ζουν με το φόβο της απόλυσης, οι χιλιάδες νέοι/ες της ευέλικτης απασχόλησης των 400 ευρώ, οι πρόσφυγες και μετανάστες που γίναμε βορά στα κανόνια τους, που ξεριζωθήκαμε από τον τόπο μας .

Αυτό που μας ενώνει είναι το βουβό συσσωρευμένο μίσος, που την στιγμή της εξέγερσης θα γίνει ο εφιάλτης τους, όπως εκείνον τον Δεκέμβρη.

Γιατί αυτό που πραγματικά τρέμουν και φοβούνται όλα τα κρατικά, κομματικά, κυβερνητικά, κρατικοσυνδικαλιστικά επιτελεία είναι ο ακηδεμόνευτος και χειραφετημένος εξεγερμένος λαός που θα απειλήσει με πραγματικούς αγώνες σύγκρουσης την κυριαρχία τους.

Ο Δεκέμβρης του 2008 άνοιξε τον άλλο δρόμο, κόντρα στον μονόδρομο της εκμετάλλευσης και της υποταγής.

Και αυτός ο δρόμος είναι η ανυπακοή και η εξέγερση, αλλά και η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη, η συλλογική δημιουργία, πέρα από τις συμπληγάδες του χρήματος, της αγοράς και του εμπορεύματος.

Επτά χρόνια μετά αναζητούμε τον τρόπο που θα βγει στο προσκήνιο η οργή αλλά και η θέληση μας για μια άλλη ζωή, γιατί ανάμεσα στις στιγμές εξέγερσης, ακόμα και σε περιόδους σιγής, εμείς κουβαλάμε πάντα τις ανυπότακτες κραυγές μας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ανταρσυαΚάλεσμα στις διαδηλώσεις στις 6/12, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου απευθύνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο κάλεσμααναφέρονται τα εξής:

«Διαδηλώνουμε για τον Δεκέμβρη

Δουλειά, παιδεία, ελευθερία

Ενάντια στην ανεργία, την ζωή λάστιχο και τις διακρίσεις για την νεολαία. την τρομοκρατία,την καταστολή, το φακέλωμα

Μαζικός αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ στη νεολαία και τους εργαζόμενους

Οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου δεν είναι μια ακόμα «ρουτίνα» αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Για δουλειά, ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Για παιδεία, ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση. Για ελευθερία, ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλη την Ευρώπη, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία και φτάνει στην χρήση του ευρωεντάλματος για την έκδοση των 5 νέων στην Ιταλία και το φακέλωμα χιλιάδων νέων -κυρίως- στα γήπεδα.

Οι κινητοποιήσεις στις 06.12 πρέπει να αποτελέσουν ένα σοβαρό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 06.12

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων της αριστεράς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ