ΝΕΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ TERRA A.E – BIOKEΡΑΛ

«Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε στεγασμένο χώρο της επιχείρησης TERRAA.E-ΒΙΟΚΕΡΑΛ στο 5οχ.λ.μ Λάρισας-Συκουρίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σωρό αποθηκευμένης μάζας λυματολάσπης και κατασβέστηκε από την πρώτη στιγμή, όμως από το εσωτερικό της μάζας αναδύονται συνεχώς καπνοί»,

σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία της για τον τρόπο με τον οποίο γίινονται οι προσπάθειες ολικής κατάσβεσης της φωτιάς που σιγοκαίει.

Η Ενωση καλεί τους αρμόδιους να δώσουν άμεσα λύση αναφέροντας τα εξής:

“Ακριβώς όμοιο συμβάν αντιμετώπισε η Π.Υ Λάρισας και φέτος το καλοκαίρι,στην ίδια επιχείρηση, με το ίδιο καιόμενο υλικό,ένα ‘’συμβάν’’ που εν μέσω αντιπυρικής περιόδου εξουθένωσε το σύνολο σχεδόν των Υπηρεσιών της Π.Υ Λάρισας με τη συνεχή παρουσία στο χώρο του εργοστασίου πυροσβεστικών δυνάμεων όλο το 24ωρο επί δύο σχεδόν μήνες και προκάλεσε αντιδράσεις για πιθανή επικινδυνότητα των αερίων στη γύρω περιοχή.

Για τους πυροσβέστες το σενάριο είναι πια γνωστό: συνεχή παρουσία στο χώρο του εργοστασίου δύο και τριών οχημάτων με 6 πυροσβέστες 24 ώρες το 24ωρο καταβρέχοντας τη σωρό της λυματολάσπης για να μην καπνίζει, ειδικές μάσκες για την προστασία τους, επιφυλακές με το πρώτο αστικό συμβάν λόγω μείωσης του διαθέσιμου προσωπικού, συνεχής καταπόνηση των οχημάτων που δουλεύουν ασταμάτητα και όλα αυτά με αποτέλεσμα μηδαμινό καθώς η σωρός σιγοκαίει στο εσωτερικό της.

Για να βρεθεί λύση νομικά κατοχυρωμένη και να σκεπαστεί η σωρός της λυματολάσπης με τη βοήθεια χωματουργικών μηχανημάτων στην πυρκαγιά του καλοκαιριού πέρασαν σχεδόν δύο μήνες μετά από διενέξεις, αυτόφωρα, συνεδριάσεις και μια πρωτοφανή ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στην Π.Υ Λάρισας, την ιδιοκτήτρια εταιρία, την Εισαγγελία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας….. Και κάπου στη μέση οι πυροσβέστες να κατασκηνώνουν επί δύο μήνες χωρίς να μπορούν να προσφέρουν έργο μόνο με ρίψεις νερού, δίπλα σε τόνους λυματολάσπης και άγνωστης προέλευσης υλικών!!

Για να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές (με την ταχύτητα που κινούνται οι αρμόδιες αρχές και με τη γραφειοκρατία που ξεκίνησε πάλι ο νέος χρόνος θα βρει τους πυροσβέστες παρέα με τη λυματολάσπη) κάνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους να δώσουν μια λύση άμεσα. Όχι αύριο ούτε από Δευτέρα αλλά ΤΩΡΑ!!!

Δουλειά του πυροσβέστη είναι να εκτελεί εντολές ώστε να διασώζει τη ζωή των πολιτών και το κάνει πάντα με αυταπάρνηση θέτοντας σε κίνδυνο και την δική του σωματική ακεραιότητα αν χρειαστεί. Είναι τουλάχιστον υπερβολικό να ζητάμε από τον πυροσβέστη να θέτει σε πιθανό κίνδυνο την υγεία του ξημεροβραδιάζοντας δίπλα σε τόνους λυματολάσπης, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει κάτι, έως ότου οι αρμόδιοι να βρουν την νομικά κατάλληλη λύση…..

Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!”

Υ.Γ  Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου δε μπαίνει στο αρχείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Θεσσαλίας διότι με τη συχνότητα της εκδήλωσης αυτού του τύπου ‘’συμβάντος’’ ίσως χρειαστεί να την δημοσιεύσουμε εκ νέου την περίοδο των Φώτων ή του Πάσχα και πάει λέγοντας…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ