ΟΡΓΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «ΜΕΓΚΑ-ΨΕΜΑ» ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 38 ΑΚΙΝΗΤΑ

Σκληρή και οργισμένη απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και τα μέσα ενημέρωσης που τον κατηγορούν ότι δεν δήλωσε 38 ακίνητα στο πόθεν έσχες του 2012 έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κάνοντας πολλές φορές λογοπαίγνιο για «μέγκα-ψέμα».

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο ίδιος έχει τέσσερα ακίνητα στην ιδιοκτησία του. ενώ τα υπόλοιπα «τριαντατόσα» περιουσιακά στοιχεία που του αποδίδονται είναι στην πραγματικότητα αγροτεμάχια που περιήλθαν στη σύζυγό του μέσω κληρονομιάς, και για τα οποία συνεχίζονται ακόμα διαδικασίες στα δικαστήρια.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας διάβασε αναλυτικά στη Βουλή τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει η σύζυγός του για τα επίμαχα αγροτεμάχια, με τη χρέωση για κάθε στοιχείο να ανέρχεται σε λίγα λεπτά του ευρώ.

Σημείωσε ότι δεν γνώριζε εάν έπρεπε να δηλώσει τα εν λόγω αγροτεμάχια στο πόθεν έσχες του 2012 – για το οποίο ελέγχεται – καθώς το θέμα της κληρονομιάς βρισκόταν και τότε στα δικαστήρια. Τόνισε όμως πως τα δήλωσε το 2013 και το 2014.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης σχολίασε ότι δεν θα είχε καν ασχοληθεί με το «μέγκα-ψέμα» αν δεν το είχε «οικειοποιηθεί» η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κανονικά θα έπρεπε να αγωνίζονται ώστε να μην μπαίνουν στο δημόσιο διάλογο τέτοιες ανακρίβειες.

skai.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ