ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ (VIDEO)

Όλα τα μωρά κλαίνε. Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, ένα νεογέννητο μπορεί να κλαίει για έως και δύο ώρες, ή ακόμα περισσότερο, αλλά ο λόγος δεν είναι πάντα τόσο προφανής. Κλαίνε για να επικοινωνήσουν την πείνα, τον πόνο, το φόβο, την ανάγκη για ύπνο, και πολλά άλλα.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να απαλύνετε ένα μωρό που κλαίει; Το «The Hold» (=Το Κράτημα).

Στο πρακάτω βίντεο, ένας παιδίατρος σας δείχνει πώς να ηρεμήσετε ένα μωρό που κλαίει.

Ο Δρ Robert C. Hamilton, από τη Σάντα Μόνικα, της Καλιφόρνιας, δείχνει πώς μπορείτε να κρατήσετε ένα μωρό για να σταματήσει το κλάμα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Ο Δρ Robert C. Hamilton σηκώνει το μωρό κι τοποθετεί το δεξί χέρι του μωρού κοντά στο στήθος του. Στη συνέχεια τοποθετεί και το αριστερό χέρι του μωρού κατά μήκος του στήθους του.

Καθώς ο γιατρός κρατά με το ένα χέρι του απαλά τα χέρια του μωρού, και με το άλλο χέρι του τον πισινό του μωρού, το κουνάει επάνω και κάτω. «Μερικές φορές προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά», λέει.

Ο Δρ Robert C. Hamilton προτείνει να κρατάμε το μωρό σε μια γωνία 45 μοιρών για να μη γέρνει το κεφάλι του μωρού προς τα πίσω. Το μωρό θα πρέπει να το κρατάμε με το σαρκώδες μέρος του χεριού μας, και ΟΧΙ με τα δάχτυλά μας. Οι άκρες των δακτύλων θα πρέπει να στηρίζουν το πηγούνι του μωρού, έτσι ώστε να είναι σηκωμένο το κεφάλι.

«Ό, τι κάνουμε πρέπει να γίνεται πολύ ήρεμα. Ποτέ δεν κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις.»

Σε γενικές γραμμές, αν ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα, το μωρό ησυχάζει. Αν το μωρό δεν ησυχάσει, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν:

Ή πεινάει, ή είναι άρρωστο!

Το «The Hold» είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνική για τους πρώτους 2 έως 3 μήνες. Αλλά καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, βαραίνουν και είναι πολύ δύσκολο να τα κρατήσουμε με το συγκεκριμένο τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ