ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. μπροστά από το κατάστημα του ΙΚΑ Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, απηύθυναν προς όλους τους συνταξιούχους της Λάρισας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού, τονίζοντας ότι η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με λεωφορείο

που θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ, μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο

Στην ανακοίνωση κάλεσμα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις αναφέρουν:

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που προβλέπει δυσβάστακτα βάρη για συνταξιούχους, εργαζόμενους ύψους 5,8 δις ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την μείωση της αξίας της Εργατικής δύναμης και ρίχνει τους συνταξιούχους στον καιάδα.

Τα νέα αυτά μέτρα θα προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν την ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά

δικαιώματά όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ότι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά-δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια «σύνταξη» μιζέριας, όσα μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

  • Καμιά δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα μειώσει τις κύριες συντάξεις ενώ για τις επικουρικές προεξοφλεί νέες περικοπές μέχρι και αφανισμό τους.
  • Ενοποίηση ταμείων με την δημιουργία ενός υπερταμείου κύριας ασφάλισης με νέες μειώσεις.
  • Ένα επικουρικό ταμείο ασφάλισης το ΕΤΕΑ με περικοπές στο όνομα της «βιωσιμότητας» όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την «Ρήτρα Μηδενικού Ελλείμματος».
  • Νέος υπολογισμός των υπαρχουσών συντάξεων με μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 50% περίπου, από 70% – 80% προηγούμενα, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.

Στο χώρο της υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς.

Η φορολογία μας έχει τσακίσει, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

Απαντάμε

Με συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη στις 16 Δεκέμβρη στις 11 π.μ στο ΙΚΑ (Αριστοτέλους).

Εδώ και τώρα Αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com