ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΜΝΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Προσέγγιση  ενός ξεχωριστού πολιτισμού επιχείρησαν να γνωρίσουν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Επισκέφθηκαν την λίμνη κοντά στο φράγμα και απόλαυσαν το θέαμα των πτηνών κυρίως αργυροπελεκάνων που λιμνάζουν  στα νερά της, αλλά και των άλλων ζώων που εκτρέφονται παρακάρλια.

KARLA1 KARLA2Κατόπιν πήγαν στην Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν άλλοτε στην Ανατολική όχθη της αποξηραμένης λίμνης σε μικρή απόσταση από το χωριό Κανάλια.

Ο ναός αυτός είναι διατηρητέος, χρονολογείται από τον 12ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλίας.

Εντύπωση προξένησε στους μαθητές ο  πρωτόγονος, τρόπος ζωής των παρακάρλιων κατοίκων και χωριών στην  Βοιβηϊδας (Κάρλα) , ο θάνατος του Βάλτου, η αποξήρανση της λίμνης,  ο αγώνας των αγροτών για απόκτηση γης  που ξεδιπλώθηκε  στα μάτια τους κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και μέσα από τις φωτογραφικές συλλογές στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια Νομού Μαγνησίας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των τμημάτων στην περιοχή Παλιόσκαλα Αγιάς, στον προϊστορικό οικισμό (στη διάρκεια της Νεότερης-Τελικής Νεολιθικής /Πρώιμης Εποχής του Χαλκού).  Τα τμήματα συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καΐπη Γραμματή, Λεωνίδας Καραμπιάλης και η διευθύντρια του σχολείου κ. Αρσενίου Βασιλική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ