ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ανακοίνωση με αφορμή τα λάθη στα δικαιώματα των αγροτών με δενδρώδεις καλλιέργειες εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” κατηγορώντας παράλληλα τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου για αδράνεια. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίσιος αναφέρονται τα εξής:

“Τα πλήγματα που υφίσταται ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του Τυρνάβου από την κυνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος.

Μετά τον φόρο στο κρασί και τις εξοντωτικές επιβαρύνσεις στο αγροτικό εισόδημα, μπήκε και το «κερασάκι στην τούρτα» για τους παραγωγούς με δενδρώδεις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με οργισμένες καταγγελίες των ίδιων των αγροτών, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που επεξεργάστηκε τα προσωρινά δικαιώματα των δικαιούχων παραγωγών, κατακρεουργεί στην κυριολεξία τις ενισχύσεις που περίμεναν. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί οπωροφόρων δένδρων και αμπελιών θα χάσουν, εντελώς άδικα, τεράστια ποσά από τις αναμενόμενες κοινοτικές ενισχύσεις, γεγονός που θα υποσκάψει τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής και θα αφαιρέσει από το σύνολο της τοπικής οικονομίας χιλιάδες ευρώ, με όλα τα συνεπαγόμενα αρνητικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

Δυστυχώς, ενώπιον των δυσμενών αυτών εξελίξεων, η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση και πάλι συλλαμβάνεται καθεύδουσα. Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μουδιασμένη και σαστισμένη. Δείχνει ανήμπορη να αντισταθεί και να αντιδράσει, γιατί τα στελέχη της είναι διαποτισμένα με την ιδεοληψία της κομματικής αφοσίωσης και όχι με την αίσθηση του τοπικού συμφέροντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με αυτά που συμβαίνουν, η δημοτική αρχή του Τυρνάβου θα έπρεπε να είναι «στα κάγκελα». Θα έπρεπε να είχε ταρακουνήσει συθέμελα όχι μόνο τον άθλιο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ολόκληρο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα έπρεπε, με άλλα λόγια, μια συναισθανόμενη το χρέος της δημοτική αρχή να «ανατινάξει το σύμπαν» και όχι να αρκείται σε εκ των υστέρων συσκέψεις παρηγοριάς, που μάλλον λειτουργούν ως άλλοθι αδράνειας.

Αυτά, όμως, «τα πρέπει» δεν συμβαίνουν στον Τύρναβο. Εδώ υφιστάμεθα την υπνηλία μιας δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει βουβαθεί, έχει κουφαθεί και δεν βλέπει τι συμβαίνει γύρω της, για να μην διαταράξει την κομματική νιρβάνα των ομοϊδεατών της.

Ξύπνα, κ. «αντιδήμαρχε πενταετίας». Επιτέλους, κάνε κάτι. Οι καιροί ου μενετοί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ