ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Πρόστιμο… 300 ευρώ επέβαλλε δήμαρχος σε εργαζόμενο για συνδικαλιστική δράση, σύμφωνα με καταγγελία της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, το ενδιαφέρον της ιστορίας, είναι ότι αυτός ο δήμαρχος είναι της «πρώτης φοράς Αριστερά» και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα υπάρχουν αιρετοί που στην προσπάθειά τους να «κατευνάσουν» και να «πειθαρχήσουν» εκπροσώπους των εργαζομένων και παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, εξακολουθούν να «μεθοδεύουν» την τιμωρία συνδικαλιστών για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ο λόγος για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο δήμαρχος, με συνοπτικές διαδικασίες και με μόνο «επιχείρημα» έγγραφο σημείωμα της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κάλεσε σε απολογία και τιμώρησε με χρηματική ποινή μέρους του μισθού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Γεώργιο Καρακουλάκη.

Παρά το γεγονός πως μετά την κλήση σε απολογία και πριν την τιμωρία του συνδικαλιστή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κάλεσε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία για τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου μιας και αυτός ενήργησε με βάση απόφαση του Συλλόγου, αυτό δεν ήταν προφανώς αρκετό για να μην επιβληθεί η χρηματική ποινή των 300 ευρώ περίπου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την ενέργεια του Δήμαρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, για τη συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω, Γεώργιου Καρακουλάκη και τον καλεί άμεσα να αποσύρει κάθε κατηγορία και ποινή που μόνο στόχο έχουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ