ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Την απόφαση του Δήμου Λαρισαίων για ένταξη υπό προϋποθέσεις,  στο κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΥΑΛ, συνταξιούχων, μακροχρόνια άνεργων και  νέων επαγγελματιών έως 35 ετών και για τα 5 πρώτα χρόνια, δικαιώνει η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ, κατά απόφασης του Γενικού Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία ακύρωνε την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο των συγκεκριμένων κατηγοριών συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Λαρισαίων  και η ΔΕΥΑΛ με αποφάσεις τους,  τον περασμένο Μάρτιο, θέσπιζε κοινωνικό τιμολόγιο για κατηγορίες συμπολιτών, από τις πλέον ευπαθείς και αδύναμες ομάδες. Ωστόσο με απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε η σχετική απόφαση για τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ, προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή, επιμένοντας ότι στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ μπορούσαν να ενταχθούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι αλλά και νέοι επαγγελματίες.

Η αρμόδια Επιτροπή εξέτασε την προσφυγή και κατά πλειοψηφία δικαίωσε το Δήμο Λαρισαίων.

Έτσι,  μετά την απόφαση στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ εντάσσονται πλέον των κατηγοριών (πολύτεκνοι, μονογονεικές οικογένειες, ΑμεΑ, άποροι) και οι προαναφερθείσες κατηγορίες.

Ειδικότερα,  στο τιμολόγιο εντάσσονται :

             συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, που θα έχουν έκπτωση κατά 30%  και με όριο κατανάλωσης τα 30 μ3

             μακροχρόνια άνεργοι, με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 10.000, με ποσοστό έκπτωσης 50% και για όριο κατανάλωσης 30 μ3

             Νέοι επαγγελματίες έως 35 ετών για τα 5 πρώτα χρόνια (εξαιρούνται τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), με οικογενειακό εισόδημα 10.000,  με ποσοστό έκπτωσης 50% και γι όριο κατανάλωσης 30 μ3

Πλέον μετά την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152, οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και εκκρεμούσαν θα ενταχθούν άμεσα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, το οποίο για τις υπόλοιπες κατηγορίες ισχύει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.