ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «με δωδεκαετή (12) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για δέκα (10) τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον επτά (7) σε σχολεία της οικείας βαθμίδας»,

που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας καλώντας τους να υποβάλουν «αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας, στον οποίο εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα για την απόδειξη των τυπικών τους προσόντων δικαιολογητικά».

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ομαδοποιημένα σε υποενότητες, όπως αυτές αναλύονται στο βιογραφικό σημείωμα και περιλαμβάνουν:

  1. Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και μετεκπαίδευσης
  4. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών
  5. Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.
  6. Αντίγραφα άλλων σχετικών τίτλων που τυχόν έχει αποκτήσει ο υποψήφιος
  7. Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, στην καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.
  8. Όλα εκείνα τα στοιχεία που προβλέπονται στην παρ.5ββ του άρθρου 46 του ν. 4351/2015, τα οποία πρέπει να λάβει υπόψη το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής κατά τη διαδικασία της συνέντευξης.
  9. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με την οποία βεβαιώνεται ότι α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007 Α΄ 26) και β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 17 του ν. 4327/2015.
  10. Δήλωση και σειρά προτίμησης Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου θέτει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με την παρ. 7 του ν.4351/2015 (σχετικό υπόδειγμα επισυνάπτεται).

Όλοι οι τίτλοι σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.), ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών (Σ.Α.Ε.Ι.). Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο όργανο.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δεν γίνονται δεκτά: α) συμπληρωματικά δικαιολογητικά και β) οποιαδήποτε μεταβολή στη δήλωση και τη σειρά προτίμησης με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου «ψηφοφορία» της παρούσας.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας: α) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο εσωτερικό συμπεριλαμβανομένων των Σχολικών Συμβούλων, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει οργανικά ο υποψήφιος και β) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των συντονιστών εκπαίδευσης, υποβάλλονται μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκαν οι υποψήφιοι πριν την απόσπαση.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την αίτηση και τον φάκελο υποψηφιότητας το αργότερο έως την Τρίτη 15-12-2015.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι αρμόδιες για την συγκέντρωση των αιτήσεων, τον έλεγχο της ακρίβειας των δηλουμένων στοιχείων, τη θεώρηση της αίτησης και της έκδοσης πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών. Αντίγραφο κάθε αίτησης παραμένει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης υποβολής και η πρωτότυπη αίτηση διαβιβάζεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τις θέσεις της οποίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο υποψήφιος. Συνοδευτικά, με την αίτηση διαβιβάζονται και τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, το πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών καθώς και κάθε άλλο στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής της παρ. 6 του άρθρου 46 του ν.4351/2015 να καταρτίσει τόσο τους πίνακες των δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής, όσο και των πινάκων των μοριοδοτούμενων κριτηρίων επιλογής.

Περαιτέρω, με το πέρας της καταληκτικής προθεσμίας οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποστέλουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συγκεντρωτικό πίνακα με το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση (σχετικό υπόδειγμα επισυνάπτεται).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι ΚΕ.Δ.Δ.Υ., οι υπεύθυνοι των Κ.Π.Ε. και οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα πρόσκληση, να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς τους.

Τέλος, για την απόλυτη διασφάλιση της αρχής της δημοσιότητας και της διαφάνειας, τονίζεται ότι εκτός από την παρούσα προκήρυξη, αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας οι: α) η υπ’ αριθ. Φ.353.1/7/199094/Ε3/07-12-2015 (ΦΕΚ 2656/τ.Β’/09-12-2015) Υ.Α. «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και επιλογής καθώς και του τρόπου τήρησης των πρακτικών και της διαδικασίας συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης» και β) η υπ’ αριθ. Φ.353.1/10/202115/Ε3/10-12-2015 (ΑΔΑ: 6ΠΠΜ4653ΠΣ-ΕΓΛ) σχετική εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ