ΤΑ “ΛΑΥΡΑΚΙΑ” ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού, συνεχίζει τους ελέγχους. Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής

ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο 2015 και υποθέσεις των οποίων τα στοιχεία είχαν περιέλθει στο Σ.Δ.Ο.Ε. παλαιότερα και ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο 2015. Ειδικά στη Θεσσαλία και στη Στερεά οι έλεγχοι έδειξαν τα εξής:

  1. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο γεωργικών προϊόντων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.363.994,41 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  1. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.096,96 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  1. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 107.680,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  1. Οδοντίατρος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 56.808,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  1. Επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων έλαβε δέκα (10) πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.919,00 €.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ