ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: «ΒΑΡΙΕΣ» ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από «βαριές» κουβέντες αλλά και σκληρή κριτική κυρίως από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου εγκρίθηκε πριν από λίγο κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ο προϋπολογισμός του 2016.

Επιμένοντας σε έναν «πραγματικό προϋπολογισμό χωρίς πλασματικά στοιχεία» ο δήμαρχος Λαρισαίων δέχθηκε τα «πυρά» της αντιπολίτευσης με τη Ρένα Καραλαριώτου να λέει «όχι» στα πάντα κατηγορώντας μάλιστα τη δημοτική αρχή για έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου απέναντι στην κεντρική εξουσία, εκκωφαντική σιωπή και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου περιγράφοντας έτσι έναν «φουσκωμένο και μη ρεαλιστικό προϋπολογισμό».

«Λέτε ψέματα στους Λαρισαίους για το κοινωνικό τιμολόγιο» ήταν η φράση της κ. Καραλαριώτου που πυροδότησε αντιδράσεις ενώ τον προϋπολογισμό καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα καταψήφισε και η Λαϊκή Συσπείρωση μιλώντας για «έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό πλήρως εναρμονισμένο με το αντιδραστικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», ισοσκελισμένο και ευθυγραμμισμένο με τις μνημονιακές κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η παράταξη Τζανακούλη ψήφισε «λευκό» στον προυπολογισμό και «ναι» στο τεχνικό πρόγραμμα, η παράταξη Νασιώκα δια της Μαίρης Καμηλαράκη ψήφισε «όχι» και «λευκό», ενώ η παράταξη Διαμάντου καταψήφισε τον προϋπολογισμό ψηφίζοντας «λευκό» για το τεχνικό πρόγραμμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ