ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 1ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εκπαιδευόμενοι του Β’ επιπέδου του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Πολιτισμικής και Αισθητικής Αγωγής, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με στόχο την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό που προσφέρει η ίδια η πόλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα  και συζήτησαν για την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής, τις επιρροές που δέχθηκε, αλλά και τις ιδιαιτερότητές της σε σχέση με την δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσωπικότητα του συλλέκτη Γ. Ι. Κατσίγρα και στο έργο του Αγήνορα Αστεριάδη.

Τα έργα που εκτίθενται στην Πινακοθήκη εντυπωσίασαν τους εκπαιδευόμενους που είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν για πρώτη φορά, «ζωντανά» έργα σημαντικών εκπροσώπων της Νεοελληνικής τέχνης και μάλιστα να κατανοήσουν τις μορφικές και εικαστικές ποιότητές τους με άμεσο τρόπο.  Οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΔΕ Λάρισας αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα και τη βαρύτητα της  δωρεάς του συλλέκτη Γ.Ι.Κατσίγρα, διαπιστώνοντας ότι  κληροδότησε στην πόλη μας έργα υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας που δίνουν τη δυνατότητα ενός πανοράματος των τάσεων και των τεχνοτροπιών της Νεοελληνικής Τέχνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ