ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΣΥΝΤΑΓΕΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

«Δεν υπάρχουν «συνταγές» και λύσεις για τα ναρκωτικά στα σχολεία, προτείνω λοιπόν προσέγγιση και ανάπτυξη σχέσης με το μαθητή και συνεργασία με την οικογένεια, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Αν με ρωτάτε ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα στηρίζει τους αδύναμους και θα τους εκπαιδεύει όλους, «βούτηξα» σε αυτό και βγήκα καλύτερος άνθρωπος!»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τα λόγια αυτά προσέγγισε το θέμα «Ναρκωτικά στα σχολεία-Μετασχηματίζοντας την ανησυχία σε Πρόληψη» στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ο Π. Κουτρουβίδης, καθηγητής-σύμβουλος σε προγράμματα σπουδών εκπαίδευσης ενηλίκων και συγγραφέας, με αφορμή και την έκδοση του νέου του βιβλίου «Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών».

Σε ένα ουσιαστικό όσο και δύσκολο διάλογο με παρευρισκόμενους- μέλη θεραπευτικών κοινοτήτων που χειρίστηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος και διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Γιώργος Τράντας με τη βοήθεια όλων των ομιλητών υπογραμμίστηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης από την πλευρά των εκπαιδευτικών που καλούνται να διαχειριστούν ένα τεράστιο ζήτημα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ε. Αναστασοπούλου που παραδέχτηκε «έλλειψη ενδιαφέροντος και μιζέρια στην κοινωνία και κατ’ επέκταση στα σχολεία που έχασαν τον προσανατολισμό τους καταντώντας προπαρασκευαστικά κέντρα για τους μαθητές!».

«Το σχολείο πρέπει να αλλάξει και να αποκτήσει το ρόλο του, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί δέχονται τις δικές τους πιέσεις και εμφανίζονται «ελλειμματικοί» σε παιδαγωγική και ψυχολογική κατάρτιση», κατέληξε η κ. Αναστασοπούλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Έξοδος και το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, τοποθετήθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Δεληγιάννης, ο κοινωνιολόγος, υπεύθυνος θεραπευτικού προγράμματος της Εξόδου Σ. Μπουντής και η ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του ΟΚΑΝΑ Ε. Κουφάκη.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης το Σάββατο 12/12 θα ακολουθήσει 3ωρο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Από τη σχολική αποτυχία στη σχολική επανένταξη», στην αίθουσα του εναλλακτικού σχολείου ΚΕΘΕΑ Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ