ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΙΑΓΚΑ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΔΕΛΕΡΙΑ

Δύο ταυτόχρονες εκθέσεις έργων της ζωγράφου Αγγελικής Λιάγκα θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο δήμο Τυρνάβου.

Η μία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με τίτλο “Ζωγραφικά Ίχνη” και η δεύτερη στο Δημοτικό Σχολείο Δελερίων με θέμα “Επιγραφές Παραδοσιακών Επαγγελμάτων”.

Και οι δύο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές από 26/12/2015 έως 06/01/2016.

Εγκαίνια θα γίνουν μόνο στα Δελέρια στις 26/12 στις 18:00.

Τα έργα και των δύο εκθέσεων δεν θα διατίθενται προς πώληση.

Βιογραφικό της ζωγράφου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΆρχισε να ζωγραφίζει σε πολύ μικρή ηλικία σαν αυτοδίδακτη.

Αργότερα παρακολούθησε για 3 χρόνια τα μαθήματα σχεδίου – ζωγραφικής της σχολής ABC de Paris στην Αθήνα, κοντά σε δύο αξιόλογους δασκάλους, από όπου πήρε και πτυχίο.

Πήρε μέρος στο πρόγραμμα της “δια βίου μάθησης” του μουσείου Μπενάκη και στην έκθεση που ακολούθησε.

Επί δύο χρόνια διδάχτηκε τα μαθήματα ζωγραφικής και ιστορίας της τέχνης του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών της Αθήνας, συμμετέχοντας και στις εκθέσεις του συλλόγου.

Τα προηγούμενα χρόνια παρακολούθησε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, τον κύκλο μαθημάτων Ιστορίας της Τέχνης με θέμα την Ιταλική Αναγέννηση, τον κύκλο μαθημάτων με θέμα τον Ρομαντισμό και τον Μεταϊμπρεσιονισμό με καθηγήτρια την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, και φέτος παρακολούθησετον κύκλο μαθημάτων «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και το καλλιτεχνικό του περιβάλλον».

Επίσης, συμμετείχε στο πρόγραμμα του εργαστηρίου ζωγραφικής στο ‘Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Νεκρή Φύση», από την συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης.

Η πρώτη τηε συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής ήταν πριν από 20 περίπου χρόνια, στην Πανθεσσαλική που έγινε στα Τρίκαλα.

Έχει παρουσιάσει έργα της σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου Σκοπέλου και στις εκθέσεις του πολιτιστικού συλλόγου ενεργών πολιτών Σκοπέλου:

– Το καλοκαίρι του 2009 με θέμα “Πηγές”

– Το καλοκαίρι του 2010 αφιερωμένη στους αγγειοπλάστες.

– Το καλοκαίρι του 2011, στο χώρο τέχνης του παλιού σινεμά Ορφέας.

Επίσης στην έκθεση που έγινε στο Θησείο, στη Αθήνα, με θέμα “Χρώματα και Σχήματα”.

Το καλοκαίρι του 2012συμμετείχε στην έκθεση θρησκευτικού χαρακτήρα αφιερωμένη στα 400 χρόνια από την ίδρυση της Μονής Προδρόμου Σκοπέλου.

Η πρώτη προσωπική της έκθεση έγινε στο αρχοντικό Βακράτσα στην Σκόπελο, και είχε τίτλο “Τα ξωκλήσια της Σκοπέλου”.

Η παρουσίαση της Ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς, ήταν η δεύτερη προσωπική της προσπάθεια, και είχε φιλοξενηθεί τα Χριστούγεννα 2012-2013 στο Δημαρχείο Τυρνάβου και το καλοκαίρι του 2013 στο Μουσείο Βακράτσα στην Σκόπελο.

Το καλοκαίρι του 2015 παρουσίασε στο μουσείο Βακράτσα την τελευταία μου δουλειά με τίτλο «Ζωγραφίζοντας Παλιές Αξίες».

Το προσωπικό της «ύφος» είναι η λαϊκή ζωγραφική, πηγή έμπνευσης της είναι η παράδοση, και προσπαθώ να την προσεγγίσει με σεβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ