ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

Επιστολή έστειλε ο τοπικός σύμβουλος Ραψάνης, Δημήτριος Αντ. Ζήλος, εκλεγείς με τη παράταξη “Νέα Δύναμη” του Γιώργου Μανώλη και αναφέρει τα εξής:

Από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 το πρωϊ γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος για το δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης. Εξαφανίστηκαν τα πουλιά, οι λαγοί και τα αγριογούρουνα κρύφτηκαν, φοβισμένα από το κροτάλισμα των αλυσοπρίονων.

Έκπληκτοι οι Άγιοι Θεόδωροι από την επιδρομή του ανθρώπινου βάρβαρου στοιχείου , δεν βγαίνουν πια με το φανάρι τη νύχτα στο σύνηθες επί αιώνες περίπατό τους. Σφίγγονται τα στομάχια των απόμαχων Ραψανιωτών, χτυπά με αγωνία η καρδιά τους διερωτώμενοι για το πόσο θα συνεχισθεί αυτή η καταστροφή, αδυνατώντας  να προστατέψουν το δάσος όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του από το θρόισμα των φύλλων, μη μπορώντας να τα βάλουν με τις αστυνομικές δυνάμεις που ο Δασάρχης Β΄ του δασαρχείου Λάρισας ζήτησε την παρουσία τους για να μπορέσει να τελειώσει το «έργο» που άρχισε το Καλοκαίρι.

Οι δρυς – βαλανιδιές – κρανιές και άλλα δένδρα 300 και 400 ετών με κορμούς υγιείς 30 μέτρων Θεόρατα (με καλή τιμή στην αγορά) πέφτουν σαν τους παλιούς πολέμαρχους προδομένους από τους Εφιάλτες, υπερήφανα που στο διάβα των αιώνων προσέφεραν υγεία – διασκέδαση – εορτασμούς – λειτουργίες σε γενεές και γενεές.

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς στεναχωρημένος και απογοητευμένος πια (έχοντας και το δεδομένο ότι ο κ. Νικόλαος  Γαγάρας, Πρόεδρος της κοινότητας Ραψάνης συνηγόρησε και η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου  ψήφισε υπέρ της λύσης αυτής κάνοντας συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι») αφού σ΄ αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και κανόνες, δεν υπάρχει πια σωτηρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ