ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΜπέρτολτΜπρέχτ «Όταν το άδικο γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις επιταγές του 3ου μνημονίου με ΕΕ-ΔΝΤ, κλιμακώνει την επίθεσή της με γοργούς ρυθμούς . Ένα πρόγραμμα ολοκλήρωσης της καταστροφής.

Το πλαίσιο των μέτρων έχει ήδη ψηφισθεί από τον Αύγουστο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Ετοιμάζει ένα νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα.Με τη πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, το Δημόσιο έχασε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Τράπεζες ξεπουλήθηκαν μπιρ-  παρα στα ξένα αρπακτικά. Την πρώτη κατοικία δεν τη προστατεύει. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη. Τις ιδιωτικοποιήσεις-παράδοση του Δημόσιου πλούτου στους δανειστές-τοκογλύφους,  τις προχωράει κανονικά.Μισθοί πείνας, ανεργία στα ύψη, απολύσεις,  χαράτσια, περικοπές σε συντάξεις, επικουρικές,  ΕΚΑΣ και εφάπαξ. Η  βαρβαρότητα του καπιταλισμού επελαύνει.  Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω!

Η κύρια αιχμή του συνδικαλιστικού κινήματος παραμένει η « ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής» των μνημονίων και της απάνθρωπης λιτότητας. Μέγιστο καθήκον του εργατικού-λαϊκού  κινήματος μέσα στη νέα συγκυρία είναι η ανασύνθεσή του με βάση τη ταξική διαχωριστική κεφάλαιο/εργασία, η  καταγγελία των ξεπουλημένων ηγεσιών,  η προετοιμασία για έξοδο από την Ευρωζώνη και η ρήξη με την ΕΕ , η εθνικοποίηση των τραπεζών , η διαγραφή του χρέους  η επιδίωξη της ενότητας των δυνάμεων που συμφωνούν στις παραπάνω διαπιστώσεις χωρίς προαπαιτούμενα τη κοινή ιδεολογική-πολιτική  ταυτότητα , ο συντονισμός και η συμπόρευσή τους στους αγώνες που έρχονται.

Οι «μεταρρυθμίσεις « στο χώρο της Παιδείας είναι ήδη καταγεγραμμένες στο τρίτο μνημόνιο συνέχεια των προηγούμενων και στην έκθεση του ΟΟΣΑ του 2011 και η κυβέρνηση  έχει δεσμευτεί μαζί με «ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες» να εναρμονίσει το σύστημα έως τον Απρίλιο του 2016. Το μνημόνιο  φέρνει νέες περικοπές στις δαπάνες για τη Παιδεία, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, καταργήσεις –συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αξιολόγηση σχολείων με βάση την «αποδοτικότητά  τους» συνεπώς και αντίστοιχη κατηγοριοποίηση, επαναφορά της αξιολόγησης-χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και σύνδεσή της με το μισθό  καθώς το ύψος των αποδοχών θα συνδέεται με τις «δεξιότητες, τις επιδόσεις, τις αρμοδιότητες και τη θέση του προσωπικού». Υποχρεωτική μαθητεία-απλήρωτη εργασία για τους μαθητές της ΤΕΕ.

Χρειαζόμαστε συνδικάτο. Πρέπει να ξαναπάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.Οι εκλογές όμως από μόνες τους δε λύνουν κανένα πρόβλημα.  Το συνδικάτο  πρέπει να αποκτήσει μαζικές και συλλογικές διαδικασίες.  Από την αντίσταση σήμερα και μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής απαιτείται μακρύς και δύσκολος δρόμος.

Συνεχίζω στην ίδια αγωνιστική ρώτα και είμαι παρών στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Θα είμαι υποψήφιος  στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας , συμμετέχοντας στο σχήμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης  ως Συνεργαζόμενος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ