“ΟΙ ΑΚΑΚΙΕΣ”  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Με την ταινία «Οι Ακακίες» του Πάμπλο Τζιορτζέλι, ολοκληρώνονται για το 2015 οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο Χατζηγιάννειο.

Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, ενώ το πρόγραμμα προβολών για τη νέα χρονιά θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πρωταγωνιστούν: Χερμάν ντε Σίλβα, Έμπε Ντουάρτε, Νάιρα Κάγιε Μαμάνι.

Πρόκειται για ένα τρυφερό, νατουραλιστικό φιλμ παραγωγής 2011, από τον πρωτοεμφανιζόμενο Πάμπλο Τζιορτζέλι, που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα και δύο ακόμα βραβεία στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο Ρουμπέν, ένας οδηγός φορτηγού αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες τη νεαρή Τζασίντα και το μωρό της. Δύο πεπρωμένα συναντιούνται, αποκαλύπτουν τις αποτυχίες του παρελθόντος και δημιουργούν υποσχέσεις ευτυχίας…

Δυο λιγομίλητοι ήρωες κι ένα μωρό που γουργουρίζει αξιαγάπητα, η καμπίνα ενός φορτηγού και ο ανοιχτός δρόμος, να τα υλικά ενός ήσυχου road movie που κυλά με γλύκα, και σε κερδίζει με την ανθρωπιά και την ελπιδοφόρα διάθεσή του.

Με μεγαλύτερο προτέρημα την απλότητα, η ταινία του Τζιορτζέλι κατορθώνει να αναπτύξει τους χαρακτήρες των δυο συνταξιδιωτών σε γοητευτικές φιγούρες, αφήνοντας στη διάρκεια του ταξιδιού τους, κομμάτια από τις ζωές και τα συναισθήματά τους να έρθουν στην επιφάνεια.

Σε μια ιστορία όπου τίποτα δεν είναι ανάγκη να δηλωθεί ξεκάθαρα, ο θεατής μοιάζει συνένοχος σε κάτι που θα μπορούσες να αποκαλέσεις φλερτ, αλλά που μοιάζει να πατά σε πολύ πιο βαθιές ανάγκες και σε πιο ουσιαστική βάση από το επιφανειακό παιχνίδι ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Ο Τζιορτζέλι απαλλαγμένος από κάθε επαγγελματικό κλισέ, αιχμαλώτισε τα βλέμματα, τις εκφράσεις και τις κινήσεις των πρωταγωνιστών, αφήνοντας τη σιωπή να πει όλα αυτά που οι λέξεις αδυνατούν.

Αργεντινή (2011)

Έγχρωμη

Διάρκεια: 85′
Γενική είσοδος: 4 ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ