ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ!

Ξεχάστε τα δώρα! Το μόνο που χρειαζόμαστε για τα Χριστούγεννα είναι αυτές οι γλυκές απολαύσεις, τα ποπ-κορν αστεράκια, που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και βρώσιμα στολίδια για το δέντρο σας, αν τα καταφέρουν βέβαια να φτάσουν ποτέ στο δέντρο σας.

Υλικά

1φλυτζάνι ζάχαρη

⅓ κούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

⅓ κούπα νερό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

8 κούπες ποπ-κορν

⅓ κούπας κόκκινα ή / και πράσινα ζαχαρόπηκτα

¼ κούπα καραμέλες κανέλας

 

Οδηγίες

Συνδυάστε τη ζάχαρη και τα επόμενα 3 υλικά σε ένα βαρύ τηγάνι. Το βάζετε επάνω στο μάτι της κουζίνας με μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, και αφήνουμε να πάρει βράση, χωρίς να ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι. Ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια, και γρήγορα ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το ποπ κορν. Ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν τα υλικά.

Απλώστε το μίγμα πάνω σε λαδόχαρτο στο πάχος που προτιμάτε να έχουν τα αστεράκια- και κόψτε τα αστεράκια με κόπτη μπισκότων σε σχήμα αστεριού. Βάλτε τα ζαχαρόπηκτα και τις καραμέλες κανέλας πάνω στα αστεράκια.

Εάν το ζαχαρωμένο καλαμπόκι γίνει πάρα πολύ σκληρό για να το δώσετε σχήμα, βάλτε το στο φούρνο (90 βαθμοί C) για μερικά λεπτά για να μαλακώσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ