ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ!!!

Δομή φάντασμα τείνει να γίνει το Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Τυρνάβου αφού επί ένα και πλέον χρόνο για κοινωνικό παντοπωλείο ακούμε και κοινωνικό παντοπωλείο δεν βλέπουμε και δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι η λειτουργία του και η παρουσία του είναι μόνο στα όνειρα και στη φαντασία των διοικούντων το δήμο.

Μάλιστα είναι τέτοια η απαξίωση που επεφύλαξαν οι δημοτικοί άρχοντες και η πρόεδρος στη δομή που θα έπρεπε να παίζει ουσιαστικό ρόλο στη στήριξη των άπορων και αδύναμων κατοίκων του δήμου σε περιόδους που αποδεικνύεται καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της τοπικής κοινωνικής ζωής.

Από την πρόεδρο του οργανισμού, που μετά Βαΐων και κλάδων ανακοίνωσε ότι θα κάνει κοινωνική πολιτική με την αντιμισθία που εισπράττει για τη θέση της, ακούμε για δράσεις ενίσχυσης του παντοπωλείου και για έντονη παρουσία στο πλευρό των αδύναμων αλλά το αποτέλεσμα μηδαμινό, με συνέπεια η γκρίνια, ειδικά στους κόλπους αυτών που περιμένουν στήριξη, να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η πρόεδρος που βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΚΠ πάνω από ένα χρόνο δεν προσέγγισε ούτε μία τοπική επιχείρηση ζητώντας να στηρίξει τη δομή, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μεγάλη επιχείρηση με έδρα τον Τύρναβο και έντονη παρουσία στην περιοχή να δωρίζει προϊόντα και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες σε κοινωνικό παντοπωλείου μικρού γειτονικού δήμου, αφού όπως μάθαμε κανείς δεν ζήτησε από τους υπευθύνους να στηρίξουν το εδώ κοινωνικό παντοπωλείο.

Και φυσικά δεν είναι η μόνη επιχείρηση, αφού στο παρελθόν είδαμε συνεταιρισμούς να δωρίζουν προϊόντα σε άλλα κοινωνικά παντοπωλεία, και δεν μιλάμε για δράσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Παρατηρώντας το κοινωνικό παντοπωλείο της Λάρισας μόνο θλίψη δημιουργείται στον κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη για την αδυναμία των υπεύθυνων της δομής στον Τύρναβο και για την ανυπαρξία δράσεων, και μάλιστα σε μια δομή που δημιουργήθηκε στον Τυρναβο όταν υπήρχαν ελάχιστες σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτική της απαξίωσης του κοινωνικού παντοπωλείου ήταν η μικρή συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα για ενίσχυση του στην παράσταση «ο Γάμος» με την Αννα Βαγενά, ή η ανταπόκριση του κόσμου σε άλλα καλέσματα των υπεύθυνων. Και σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε πρόσφατα την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου που συγκέντρωσε βοήθεια για το Κρίκειο και όχι για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Το paidis.com είχε κρούσει από το καλοκαίρι τον κώδωνα του κινδύνου για τον ευτελισμό της δομής παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες περί δομής πρότυπο και είχε θέσει σειρά ερωτημάτων που αποτελούν και ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα και επειδή αυτή η απαράδεκτη στάση της μη απάντησης είναι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Τώρα επαναφέρουμε τα ερωτήματα που είχαμε υποβάλει στην πρόεδρο στις 23 Ιουλίου ευελπιστώντας ότι θα έχουμε απαντήσεις:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ:

– Ποια είναι η αντιμισθία της και πόσα τρόφιμα αγοράστηκαν από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

– Αγοράστηκαν και, αν ναι, πού πήγαν αυτά τα τρόφιμα και γιατί δεν υπάρχουν στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

– Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή των δικαιούχων και γιατί δεν εφαρμόστηκε η πεπατημένη όλων των λειτουργούντων κοινωνικών παντοπωλείων με τη θέσπιση συγκεκριμένων οικονομικών – κοινωνικών κριτηρίων και με διαδικασία απογραφής στις αρχές του χρόνου και χρειάστηκε να γίνει έρευνα από την κοινωνική λειτουργό.

– Εγιναν προσπάθειες και ποιες για να βρεθούν χορηγοί που θα ενίσχυαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επιχειρήσεις της περιοχής γίνονται χορηγοί του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας αφού δεν έχουν που να πάνε τα προς δωρεά προϊόντα τους στο δήμο Τυρνάβου.

– Πόσες διανομές τροφίμων έγιναν από τον Ιανουάριο και για πόσα άτομα η κάθε μία και με ποιο κόστος

– Πότε θα γίνει η επόμενη διανομή τροφίμων και πόσο συχνά θα γίνεται από εδώ και στο εξής και για πόσους δικαιούχους κάθε φορά.

– Πώς σκέφτεται ο ΟΚΠ δήμου Τυρνάβου να καλύψει σε μηνιαία βάση τις ανάγκες όλων των δικαιούχων και ποιός είναι ο κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου;

Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε άμεσα απαντήσεις για το μεγάλο αυτό θέμα που απασχολεί ανθρώπινες ζωές στο δήμο Τυρνάβου, και ότι η διοίκηση του ΟΚΠ θα δείξει την πρέπουσα ευαισθησία, όπως άλλωστε οφείλει, πληροφορώντας τους δημότες. Κααι το κυριότερο ελπίζουμε να λειτουργήσει πραγματικά το κοινωνικό παντοπωλείο και όχι μόνο όταν έχουμε διανομή τροφίμων από προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, ή μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ