ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανοιχτή Επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, απέστειλε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” Αστ. Ροντούλης, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου με μοναδικό θέμα συζήτησης τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών.

Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης που προτείνει τη λήψη δραστικών μέτρων από την πλευρά του δήμου αναφέρει:

“Κυρία Πρόεδρε,

Γεγονός είναι ότι η κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων που νομοτελειακά θα οδηγήσουν στην εξόντωση και στην κοινωνική περιθωριοποίηση των ελλήνων αγροτών.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα μικρό κατάλογο των προαναφερομένων επαχθών μέτρων, για να γίνει αντιληπτή με ευκρίνεια η καταβαράθρωση του αγροτικού εισοδήματος και η συνεπακόλουθη οικονομική αιμορραγία των αγροτικών νοικοκυριών.

1)      Αύξηση του Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για αγροτικά εφόδια και λιπάσματα.

2)      Τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.

3)      Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ.

4)      Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.

5)      Κατάργηση του μειωμένου φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

6)      Επιβολή νέου φόρου στο κρασί (ενώ αναμένεται και αύξηση της φορολογίας στο τσίπουρο).

7)      Κατάργηση των επιδοτήσεων κάτω των 200 ευρώ.

8)      Συζητείται η αύξηση της μειωμένης σήμερα τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30% – 50%.

9)      Η εφαρμογή του νέου Μητρώου Αγροτών θα στερήσει από χιλιάδες παραγωγούς την ιδιότητα του αγρότη.

10)   Οι αλχημείες του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά τη διαδικασία κατανομής των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, προοιωνίζονται δραματικές μειώσεις στις κοινοτικές ενισχύσεις που δικαιούνται οι έλληνες παραγωγοί.

Ειλικρινά μιλώντας, έχουμε ενώπιόν μας ένα δεκάλογο μέτρων που δεν θα είναι μόνο ένας φορολογικός Γολγοθάς για τους αγρότες, αλλά  μάλλον ένας πρωτοφανής αγροτικός Αρμαγεδδών που κυριολεκτικά θα αφανίσει τη μικρο – μεσαία αγροτιά και θα μετασχηματίσει με απαράμιλλη βιαιότητα τον αγροτικό ανθρωπο – χώρο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Με άλλα λόγια, οι τάσεις μαρτυρούν την κατάργηση οποιουδήποτε ειδικού καθεστώτος απολάμβαναν οι έλληνες αγρότες λόγω της ιδιάζουσας εργασίας τους, την προϊούσα συγκέντρωση της αγροτικής ιδιοκτησίας (δηλαδή τη δημιουργία νεοτσιφλικιών) και, σε τελικό στάδιο, το ξέσπασμα ενός φρικώδους κύματος φτώχειας στα ελληνικά χωριά που θα είναι εφάμιλλο της δεκαετίας του ’50.

Τούτων δοθέντων, η Τοπική Αυτοδίοικησης πρέπει να δράσει αποφασιστικά, για να αποσοβηθεί το ξεκλήρισμα των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου. Δεν μπορεί να μένει απλός παρατηρητής ενός εν εξελίξει εγκλήματος, παίζοντας το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.

Γι’ αυτό η «Δράση Πολιτών» εισηγείται την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης τη διάσωση των αγροτών από τη μέγγενη των προαναφερόμενων μέτρων. Αυτό, άλλωστε, πρέπει να θεωρείται ως πρώτιστο καθήκον των δημοτικών ταγών κάθε αγροτικού Δήμου, καθόσον η εξόντωση των αγροτών θα διευρύνει τις ανισότητες στις τοπικές κοινωνίες και θα συρρικνώσει αναπόφευκτα τους πόρους της ίδιας της Τ.Α., ιδιαίτερα των Δήμων της επαρχίας.

Μάλιστα, η «Δράση Πολιτών» εισηγείται τη λήψη δραστικών  αγωνιστικών μέτρων που μπορεί να κλιμακωθούν και μέχρι την παύση λειτουργίας του Δήμου, εάν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιμείνει στον παραλογισμό της. Δηλαδή, στο απευκταίο αυτό ενδεχόμενο, τα «κλειδιά» του Δήμου Τυρνάβου πρέπει  να φτάσουν στα χέρια του Υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να διαχειρισθεί ο ίδιος τη φτώχεια και το μαρασμό της τοπικής κοινωνίας, εισπράττοντας βέβαια και τα επίχειρα της κυβερνητικής ανοησίας και αναλγησίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ