ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος των Παιδικών Σταθμών «Γνωρίζω τον Πολιτισμό και την Πόλη μου», που προωθεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι Παιδικοί Σταθμοί πραγματοποιούν προγραμματισμένες επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου, να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά και  τον πλούτο του νεώτερου πολιτισμού της περιοχής μας. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου μαθαίνουν πως ζούσαν οι άνθρωποι στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς, βλέπουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τύπους σπιτιών, παραδοσιακές φορεσιές.

Στη συνέχεια συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής με θέμα : Παιχνίδια με τις στάμπες. Μαθαίνουν για τα εργαστήρια τυποβαφικής του Τυρνάβου, για τις εργασίες που οδηγούν από το ξύλο στη σφραγίδα και μετά στο σταμπωτό και πιάνουν τις μουσειακές ξυλόγλυπτες στάμπες. Αφού παρακολουθήσουν σχετική προβολή από το αρχείο του μουσείου οδηγούνται στο εργαστήριο όπου φτιάχνουν το δικό τους σταμπωτό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ