ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Το ημερολόγιο του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Λάρισας παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στον ισόγειο χώρο του Μύλου την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 8.15 μ.μ. Με αφορμή την παρουσίαση του ημερολογίου σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

“Είναι μαγικό! Σε λίγες μέρες τα ρολόγια μηδενίζουν και αρχίζουμε πάλι να μετράμε από την αρχή. Ένας νέος χρόνος σε λίγο ξεκινά και μαζί του γεννιούνται οι καινούριες μας ελπίδες για όσα θέλουμε να κάνουμε.

Τα μέλη του Συλλόγου μας λατρεύουν τις “νέες χρονιές”! Λατρεύουν τις επανεκκινήσεις! Τις αφετηρίες! Τις ευκαιρίες για νέες εμπειρίες! Λατρεύουν να σηματοδοτούν τη λήξη όσων θέλουν να ξεχάσουν.

Λατρεύουν τις νέες αρχές στα πάντα. Σε όλα όσα θέλουν, ονειρεύονται και παλεύουν να ζήσουν. Λατρεύουν τη ζωή πάνω απ’όλα. Με τα όσα εκείνη μπορεί να φέρνει στο δρόμο τους. Δύσκολα, όμορφα, περίεργα, θαυμαστά.

Ξέρουμε καλά πως ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα έχουμε γι άλλη μια φορά την ευκαιρία να αλλάξουμε εμείς.

Κι αν αυτή μας την επιθυμία την μοιράζονται μαζί μας κι άλλοι άνθρωποι που είναι γύρω μας, τότε χωρίς να το καταλάβουμε όλοι μαζί μπορούμε ίσως να αλλάξουμε τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος είμαστε όλοι εμείς. Και τα όνειρά μας.

Ακόμα κι αν η νέα χρονιά προοιωνίζεται για όλους μας σκληρή, ξέρουμε όλοι καλά πως όπου υπάρχουν αλλαγές, εκεί υπάρχουν και ευκαιρίες που πρέπει να ανακαλύψουμε. Με θετική σκέψη και ανοιχτό μυαλό αγωνιζόμαστε γι αυτά που θέλουμε να πετύχουμε, έχοντας κάνει μέσα μας βαθιά ενδοσκόπηση για να αναγνωρίσουμε και να ξεχωρίσουμε τα θέλω από τα «πρέπει».

Είμαστε ΕΔΩ γιατί θέλουμε. Κανένα ΠΡΕΠΕΙ δεν σκιάζει τη χαρά μας. Και θέλουμε κοντά μας όσους πραγματικά ΘΕΛΟΥΝ να βρίσκονται δίπλα μας. Ακόμα κι αν θα μας άρεσε να είναι κοντά μας κι εκείνοι που θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι εκεί ακόμα και αν δεν τους το ζητούσαμε.

Είναι σημαντικό πριν το ξεκίνημα της νέας χρόνιας να κοιτάμε για λίγο πίσω και να κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας. Με κριτική ματιά να προσπαθούμε να δούμε την αλήθεια μας και να αφήνουμε πίσω αυτά που μας κάνουν δυστυχισμένους. Είναι εξαιρετική η διαπίστωση πως η ευτυχία μας δεν εξαρτάται τόσο από την κατάκτηση όσων μας κάνουν ευτυχισμένους, όσο από εκείνα που κρατάμε στη ζωή μας παρόλο που ξέρουμε πως μας πληγώνουν σαν αγκάθι και μας κάνουν, μας κάναν να υποφέρουμε.

Αυτές τις μέρες σκανάρουμε συνήθειες, ανθρώπους, δράσεις, πρωτοβουλίες, γεγονότα και θέτουμε νέους στόχους. Ό,τι μας βαραίνει το αφήνουμε πίσω και γυρνάμε σελίδα.

Δεν φεύγει ένας χρόνος. Εμείς προχωράμε μπροστά και φεύγουμε. Βαδίζουμε σε ένα δρόμο που οδηγεί σε έναν κόσμο καλύτερο και πιο δημιουργικό.

Ένα νέο ημερολόγιο περιμένει να γραφτούν οι σελίδες του με ό,τι πιο όμορφο έχει ο καθένας μας να δώσει.

Τα παιδιά με τους εικαστικούς των Λεσχών Πολιτισμού της πόλης μας φέτος ζωγράφισαν για μας. Κι εμείς μοιραζόμαστε την αγάπη και τις ζωγραφιές τους μαζί σας. Οι μέρες του 2016 θα έχουν το χρώμα και τη χαρά τους. Την ελπίδα και το φως των ματιών τους.

Τα παιδιά μας μαθαίνουν απ’ την αρχή όσα έχουμε ξεχάσει στην πορεία της ενηλικίωσής μας. Και τους είμαστε όλοι μας ευγνώμονες για το δώρο που μας κάνουν.

Όπως είμαστε ευγνώμονες και σε όσους στήριξαν και στηρίζουν χρόνια τώρα κάθε μας προσπάθεια.

Μη ξεχνάτε ποτέ πως η μαγεία και τα όνειρα στη ζωή ξεκινούν εκεί που τελειώνει ο εφησυχασμός του καθενός μας.

Το βράδυ της 22ης του Δεκέμβρη θα είμαστε όλοι στο ισόγειο του Μύλου και θα σας περιμένουμε όλους σας να πιούμε ένα ποτήρι κρασί στην υγειά της νέας χρονιάς που έρχεται! Στην υγειά ΟΛΩΝ μας!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ