SOS:  ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μέσω του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Θεσσαλίας, φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Ελασσόνας.

Η πρόταση για αξιοποίηση του λιγνίτη υπάρχει στη μελέτη της β’ φάσης (Β.1. στάδιο) που συζητήθηκε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο και εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των λιγνιτικών μονάδων της χώρας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμη αναδίπλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πρέπει να θέσει σε συναγερμό το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ηδη χθες το περιφερειακό συμβούλιο απέρριψε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με τον πριφερειάρχη να προτάσσει την αναγκαιότητα να περιληφθεί στο χωροταξικό σχεδιασμό η αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάντως μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αυτό όμως επ ουδενί δεν σημαίνει ότι το θέμα έκλεισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ