Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Έκπληκτοι διαβάσαμε προχθές  την ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τζελέπη και Βασίλη Κεγκέρογλου?????? για τους απολυμένους των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ.

ΈΛΕΟΣ! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ….

Να θυμίσουμε στους κυρίους κυρίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γιατί απ’ ότι φαίνεται η μνήμη τους δεν τους βοηθάει και πολύ ή έτσι τους βολεύει, ότι οι 2  από τις συναντήσεις (29/07/2014 και 6/08/2014) που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας μέχρι σήμερα για τα θέματα των απλήρωτων εργαζομένων των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, πραγματοποιήθηκαν με Υφυπουργού Εργασίας τον κ.Κεγκέρογλου!!!!!!!!!!!!!!!! και μάλιστα η πρώτη υπό την προεδρία του ίδιου, ο οποίος δεσμεύτηκε για παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργείου ως προς την προώθηση των αιτημάτων μας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Αναγνώρισε μάλιστα την δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι 500 εργαζόμενοι της επιχείρησης με τις οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές και πάγιες ανάγκες τους, όντας 14 μήνες –τότε-  απλήρωτοι, δείχνοντας να συμπάσχει σε ότι περνάνε και γι’αυτό θεώρησε δίκαιο το αίτημά τους για έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ, ώστε να καλύψουν πάγιες ανάγκες των οικογενειών τους.

Έκτοτε, παρόλες τις προσπάθειες πίεσης από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας για πολιτική παρέμβαση, ώστε να λυθούν μία σειρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι 500 οικογένειες, αλλά και για το έκτακτο επίδομα των 1000 ευρώ, κανένας δεν ξέρει κάτι για το θέμα αυτό. Η ευθύνη βαραίνει κατά την γνώμη μας πρωτίστως τον πρώην  κ. Υφυπουργό, που δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα φροντίσει για τα αιτήματα των πρώην εργαζομένων της τοπικής αλυσίδας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΣΜ Λάρισα.

Τώρα τους έπιασαν οι ευαισθησίες? Τώρα που είναι αντιπολίτευση θέλουν τάχα να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, ότι τους ενδιαφέρουν οι άνεργοι και οι απολυμένοι? Όταν ήταν στη συγκυβέρνηση και ψήφιζαν τα μνημόνια? Τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όσο συγκυβερνούσατε βάλατε πλάτη να υπογραφούν και να εφαρμοστούν τα μνημόνια και τώρα σας έπιασε ο πόνος για μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των απλήρωτων? Τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για να μην υπάρχουν άνεργοι και απλήρωτοι? Στηρίζατε τα μέτρα που έφεραν την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Ας θυμηθεί ο κύριος Κεγκέρογλου το «κράξιμο» που έφαγε από τους εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, όταν στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 ήρθε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους»!!!!!!, όταν ερωτήθηκε τι γίνεται με τις δεσμεύσεις του και συγκεκριμένα για το έκτακτο επίδομα των 1000 ευρώ που είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι θα δοθεί στους απλήρωτους τότε εργαζόμενους της αλυσίδας. Η απάντησή του ήταν ότι δεν ξέρει τίποτα για το θέμα, παραπέμποντας στον ΟΑΕΔ και στις αρμόδιες Υπηρεσίες…….

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και απολυμένοι δεν ξεχνούν όμως… Βγάζουν τα συμπεράσματά τους κύριοι… Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε. Δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας στην εργασία, στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, την δική μας και των οικογενειών μας…..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ