ΑΝ. ΒΑΓΕΝΑ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επίθεση στους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που αποχώρησαν από τη σύσκεψη για το νέο νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης εξαπέλυσε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά σημειώνοντας ότι αποχώρησαν από τη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Βαγενά αναφέρει:

“Την Τετάρτη 16/12 ξεκίνησε η πρώτη κοινή σύσκεψη των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών με σκοπό την επεξεργασία του νέου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για το παράλληλο πρόγραμμα. Το σχέδιο νόμου προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  1. υγειονομική κάλυψη για ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν ΑΜΚΑ και έμειναν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο και να έχουν περίθαλψη.
  2. παράταση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση έως τον Απρίλιο για να καλυφθεί η περίοδος στην οποία δεν τρέχει το ΕΣΠΑ, που σημαίνει πως τόσες οικογένειες που ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχιας θα έχουν ρεύμα, στέγη και φαγητό
  3. απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τέλη για τρίτεκνους, μονογονεϊκές και μακροχρόνια ανέργους
  4. ενισχυτική διδασκαλία στα σχολειά που σημαίνει ότι δεν θα επιβαρύνονται οι οικογένειες με κόστη φροντιστηρίων
  5. κίνητρα για κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων σε μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα με προτεραιότητα στις νησιωτικές / άγονες περιοχές και πολλές άλλες ρυθμίσεις, για μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα, που ανακουφίζουν τις φτωχές και δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες.

Στην σύσκεψη των επιτροπών, λοιπόν, έγινα μάρτυρας αυτής της απαράδεκτης σκηνής … οι βουλευτές της ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) και του Ποταμιού αρνήθηκαν να συζητήσουν το νομοσχέδιο στην ουσία του και αποχώρησαν … για διαδικαστικούς λόγους, μη θεωρώντας το επείγον (!!!).

Απορώ πως αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που έφθασαν τη χώρα σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης, τώρα δεν θεωρούν επείγον να συζητηθεί ένα νομοθέτημα που προσπαθεί να ελαφρύνει κάπως την κρίση που βιώνει η κοινωνία.

Πιστεύουν, δηλαδή, ότι δεν είναι επείγον να νοσηλεύονται όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη;

Αν ΔΕΝ είναι αυτό επείγον τότε, τους ρωτώ, τι είναι;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ