ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 

Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη λειτουργία και προσφορά του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα οι φορείς που υποστηρίζουν τη λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο οι εθελοντές του Ιατρείου συγκεντρώνουν καθημερινά φάρμακα, τα οποία είτε αγοράζονται από φαρμακείο επιλογής των συμπολιτών, είτε προσφέρονται από αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί, δεν έχουν λήξει και δεν τα χρειάζονται. Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στην είσοδο του ΙΚΑΛ, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των φαρμάκων από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Ιατρικής με μουσική, τραγούδια και βραβεύσεις των εθελοντών γιατρών και φαρμακοποιών του Ι.Κ.Α.Λ. ως ελάχιστο «ευχαριστώ» για την ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά τους καθώς και των εκπρόσωπων των φορέων της πόλης που συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό (ως προς την πολυσυμμετοχικότητα) σε πανελλήνιο επίπεδο κοινωνικό εγχείρημα.

Με την ευκαιρία, τα μέλη των φορέων στήριξης του Ι.Κ.Α.Λ. κάνουν έκκληση στις συμπολίτες να μην πετούν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται και δεν έχουν λήξει, αλλά να τα προσφέρουν καθημερινά στο Ιατρείο για να δοθούν σε όσους και όσες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Επίσης, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πληρώνουν το ποσό που επιθυμούν σε φαρμακείο της επιλογής τους και να παραδίδουν στους εθελοντές του Ιατρείου μία κάρτα με το ποσό που προκατέβαλαν για την μελλοντική αγορά φαρμάκων από ανασφάλιστους συμπολίτες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φαρμακείο Αλληλεγγύης έχει προμηθευτεί ένα νέο λογισμικό προκειμένου να παρακολουθείται καλύτερα η κίνηση των φαρμάκων και να μπορούν να πληροφορούνται τις διαθέσεις ποσότητες φαρμάκων και άλλα κοινωνικά ιατρεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ