Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Σ. ΡΑΨΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Απάντηση στις καταγγελίες του τοπικού συμβούλου Ραψάνης κ. Ζήλου για την υλοτόμηση στο δάσος της Ραψάνης δίνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης Νικόλαος Γαγάρας. Στην επιστολή του ο κ. Γαγάρας αναφέρει:

“Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στο φιλολογικό παραλήρημα του Τοπικού Συμβούλου κ. Ζήλου , αν δεν άφηνε αιχμές για συμφωνίες «κάτω απ΄ το τραπέζι».

Δυστυχώς ο Τοπικός Σύμβουλος Ραψάνης κρίνει «ξ ιδίων τα αλλότρια» και προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο της Ραψάνης πιστεύοντας , ότι μ΄αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη αυτός και η παράταξή του.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά μ΄αυτόν τον τρόπο ψάχνοντας για σύγχρονους Εφιάλτες. Όλοι θυμούνται την επιστολή που μοίρασε στους Ραψανιώτες μετά την εκ νέου αποτυχία του στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές , όπου πέραν των εμετικών δηλώσεων για τη Δ.Αρχή έκλεινε με τη διαπίστωση , ότι η επιλογή των κατοίκων της Ραψάνης χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης.

Και όλα αυτά γιατί δεν επέλεξαν για Πρόεδρο της Κοινότητας τον «Σωτήρα» κ.Ζήλο.

Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν με γνώμονα πάντα το συμφέρον των Ραψανιωτών.

Πάγια θέση μας , όπως αποτυπώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απαγόρευση κάθε προσπάθειας υλοτόμησης του δάσους των Αγ.Θεοδώρων.

Η αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης μετά και την εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία με ανταποδοτικά οφέλη για την κοινότητα της Ραψάνης .

Δεν είδαμε όμως τον κ.Ζήλο να δείχνει τον απαιτούμενο ζήλο στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και της Δ.Αρχής για την εξεύρεση λύσης αλλά έκανε την εμφάνισή του το απόγευμα της Τρίτης 8/12/2015 έτσι απλά για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Άποψή μας είναι , ότι η ανάπτυξη , η διάσωση , η διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, όταν αυτές είναι ικανές να θέτουν και να συνθέτουν και όχι μέσα από κοινωνίες που επιχειρούν να διχάσουν προς εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ